Kırşehir’de 60 kuruş olan ekmeğin fiyatı, 35 kuruşa kadar inerken, Bakkallar Odası Başkanı Murat Zobu, ekmekteki rekabetin bakkal esnafını olumsuz yönde etkilediğini söyledi.
ekmek  Konuyla ilgili açıklama yapa Bakkallar Odası Başkanı Murat Zobu, ekmekteki rekabetin bakkal esnafını olumsuz yönde etkilediğini, büyük marketlerin rekabeti kendi lehine çekmesi nedeniyle bakkalların ayakta durmakta güçlük çektiğini dile getirdi.
Murat Zobu, “Bilindiği gibi fırınlar ekmeklerini satışa sunarken belirli bir tarife uyguluyorlar. Bu tarifeye göre ekmeğin satışı şu anda 60 kuruştur. Ancak buradaki sıkıntı yerel ve ulusal zincirlere sahip marketlerin daha çok satış yapabilmeleri için ekmekte rekabet başlatmalarından kaynaklanmıştır. Bu marketler fırınlardan iskonto talebinde bulunuyor ve satış yaparken de bunu vatandaşın yararına olduğunu savunuyorlar. Yani ekmekteki temel sıkıntı büyük market ve alışveriş merkezlerinden kaynaklanıyor. Bu işin adına da serbest piyasa ekonomisi diyorlar ve bakkal esnafını zor durumda bırakıyorlar” dedi.
Zobu, “Biz büyük marketlerle görüşerek böyle bir indirim yapmamalarını istedik, ricada bulunduk. Ancak bu ricayı dikkate almadılar. Kırşehir’de 450 civarında bakkal esnafı var. Bu bakkallar ekmek, yumurta ve sigara satarak ayakta kalabiliyorlar. Ekmeğin rekabet unsuru olmasının ardından bakkallar zor duruma düştü. Özellikle bu konuda milletvekillerimize çağrıda bulunmak istiyorum, bu konuda ortak paydada buluşarak durumu çözüme kavuşturmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir