Kamu-Sen Kırşehir İl Temsilciliği tarafından düzenlenen “Anayasa çalışmaları kapsamında milli birlik meselemiz” konulu panelde konuşan Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, anayasanın değiştirilemez maddelerine dokunmadan toplumu birbirine düşürmeyecek, özgürlüklerin alabildiğine eşit kullanılabileceği bir anayasa istediklerini söyledi.
anayasa  Yokuş yaptığı açıklamada, 2012 yılını hayal kırıklığı içinde geride bıraktıklarını belirterek, “memur sendika yasasının her ne kadar toplu sözleşme getirmişse de bilindiği gibi hakem kurulu yapısının taraflı olması bizi hayal kırıklığına uğrattı. Arzumuz anayasada tam ve müteşekkil bir halde toplu sözleşme ve grev hakkının işçilere ve memurlara eşit şekilde verilmesidir” dedi.
Yokuş, “Hem işçiler hem de memurlarımız şuandaki sendika yasalarından yeterince memnun değiller. Yeni düzenlemelere acilen ihtiyacımız var, kamu çalışanları olarak. Biz milli bir anayasa, bir milli mutabakat anayasası olmasından yanayız. Anayasanın değiştirilemez maddelerine dokunmadan toplumu birbirine düşürmeyecek, özgürlüklerin alabildiğine eşit kullanılabileceği bir anayasa istiyoruz. Anayasalar böyle toptan atalım, yeniden yapalım manasıyla olmaz” şeklinde konuştu.
Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Akyıldız’da yaptığı konuşmada, “ Türkiye’de anayasayı yenileme çalışmaları birkaç yıldır gündemde. Buradaki hedef Türkiye’ye daha çağdaş, demokratik bir anayasa kazandırmaktır. Bu hedefi gerçekleştirirken devlet yapısının özel bir öneme sahiptir. Temel hak ve özgürlüklerde tartışmalar olmakla birlikte genel olarak bütün siyasal odakların, partilerin uzlaşabileceğini düşünüyorum. Bu bağlamda son dönemde ortaya atılan ve adına Türk usulü denilen başkanlık sistemini inceledim. Hiçbir denge ve denetim mekanizması içermediğini ve tamamen yürütme organının yani başkanın dengelenemeyen bir güce sahip olduğu bir siyasal sistem öngörülmektedir. Bu yanlıştır. Mutlaka sistemin adının ne olduğu çok önemli değil, önemli olan denetim ve denge mekanizmasının kurulmasıdır. Bunu kuracak bir mekanizmanın oluşturulması önem taşımaktadır” dedi.
Kırşehir Kültür Merkezindeki panele, Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Akyıldız, Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ruhi Ersoy, Şenol Bal, Kamu- Sen Kırşehir İl Temsilcisi Bilal Türk, MHP İl Başkanı Cemil Cahit Pişkin, Merkez İlçe Başkanı Arif Ekici, Türkav Kırşehir İl Başkanı Seyfettin Övünç, Türk Ocağı Başkanı Süleyman Doğan, Ülkü Ocakları Başkanı Kadir Güzel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir