Türk-İslam tarihine beşiklik eden tarihi Cacabey Meydanında ‘Şehir Meydanı’ çalışmalarına başlandı. Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Bölge de oluşturulacak meydan çalışması ile Kırşehir’i özlenen meydanına kavuşturacağız” dedi.
cacabey  Kırşehir Belediyesi tarafından Cacabey Meydan Düzenleme çalışmalarına başlandı. Proje kapsamında yer altı çarşısında bulunan eski havalandırma kanalları sökülerek otopark dahil yeni havalandırma sisteminin döşenmesi çalışmaları hızlandırıldı.
Yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Şehirler Meydanları ile anılır. Kırşehir’de yıllardır şehir meydanı burası diyebileceğimiz bir yer yoktu. Başkanlık dönemimiz öncesinde de geliştirdiğimiz projelerimiz arasında şehre bir meydan kazandırma projemiz vardı. Allah nasip etti çalışmalara başladık. İnşallah istenilen şehir meydanına en yakın zamanda kavuşacağız. Kırşehirlilerin birlikte çalışmalar ve eğlenceler düzenleyebilecekleri tarihi bir alan Kırşehir’e yakışır şekilde şehir meydanı olacak” şeklinde konuştu.
Meydanda su fıskiyelerinin düzenlenmesi, meydandaki kaplamaların sökülüp farklı kotlarda belirlenen malzemelerle yenilerinin döşenmesi, peyzaj çalışmaları ve granit-traverten gibi özel taşlarla düzenlemeler yapılması yer alacak. Bunların yanı sıra bir adet kafeterya, bir adet umumi tuvalet, 14 adet dikdörtgen 1 adet yuvarlak havuz, yeni banklar ve aydınlatma sistemi ile yürüyüş yolları da yapılacak. Cacabey Meydan düzenlemesi ile Kırşehir’in ilk ziyaret edilen yerlerinden biri olan Cacabey Medresesi etrafı daha modern bir görünüme sahip olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir