3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kırşehir Polis Meslek yüksek Okulu Müdürü Müslim Kılıçaslan’ı makamında ziyaret eden Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan, yetkililerden tam destek aldı.
Karşılıklı iyi niyet temennileriyle geçen ziyarette konuşan Kırşehir PMYO Müdürü Müslim Kılıçaslan, “Engelli vatandaşlarımız hiçbir zaman ikinci sınıf vatandaş şeklinde bakılmamalı, onların hakları görmemezlikten gelinmemeli, onların günlük hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atılmalı, haklarına saygı gösterilmeli ve herkesin bir engelli adayı olduğunu unutmaması gerekmektedir. Bu kişilerin yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil; ailelerin, çevrelerin ve tüm insanların ortak sorunudur.  Engelli vatandaşlarımızı hayatın her alanında görmekten son derece memnunum. PMYO olarak bizlerde bu konuda üzerimize düşen vazifeleri eksiksiz yerine getirmeyi bir borç biliyoruz” dedi.
Kırşehir Polis Meslek Yüksek Okulunu engelli vatandaşların kullanım kolaylığı açısından yapı yeniden gözden geçirilerek, gözden kaçan noktalar tespit ettiklerini kaydeden Kılıçasalan, “Bu kapsamda engelli vatandaşların da okul içerisine rahatlıkla girip dolaşabilmeleri için bina girişine tekerlekli sandalye giriş platformu yaptırıldı. Ayrıca okula gelen engelli vatandaşların ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilmeleri için binasındaki lavabo ve tuvaletleri yeniden dizayn edilerek engellilerin kullanabileceği hale getirildi” şeklide konuştu. Ziyaret, görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir