Kırşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından, Polis Meslek Yüksekokulu’nda yangın tatbikatı yapıldı.
KIRÞEHÝR PMYO’DA YANGIN TATBÝKATI  Kırşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü eğitim ve öğretim amaçlı yangından korunma ve yangın söndürme tatbikatlarını sürüyor. Bu kapsamda İtfaiye Müdürlüğü deprem, yangın gibi doğal afetlerde oluşabilecek yangınlar konusunda eğitim vermeye, uygulamalı tatbikat yapmaya devam ediyor.
Polis Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen tatbikat da, İtfaiye Müdürü Hakan Koçyiğit tarafından öğrencilere yangın ve deprem konusunda kısa bir bilgilendirme yapıldı. Deprem anında neler yapılması, nasıl davranılması ve yangın söndürme konusunda uygulamalı çalışmalar gerçekleştirildi.
Tatbikatların belli aralıklarla devam edeceğini belirten Koçyiğit; talep edildiğinde bütün kurumlarda eğitim vermeye hazırız olduklarını belirterek, “Tatbikatlarla kişilerin daha bilinçli hale getirilecek” dedi.
Zararların asgariye indirilmesinde eğitimin önemine vurgu yapan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise; “Ülkemiz ve Kırşehir’in doğal afetlere ve yangınlara karşı koruyabilmek için itfaiye teşkilatı araç-gereç-personel ve teçhizatları ile her zaman hazırlıklılar. Başkalarının hayatlarını kurtarmak için kutsal bir görev üstlenen İtfaiye teşkilatının daha iyi hizmet verebilmesi için 42 metre merdivenli yeni bir itfaiye aracı kazandırdık. Bu araçla birlikte 18 metrelik, 27 metrelik ve 42 metrelik İtfaiye aracı ve 1 araröz mevcut. Bu araçlar sayesinde 2012 yılı içerisinde 543 yangına müdahale edildi” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir