Kırşehir Polis Meslek Yüksek Okulunda tamamı öğrencilerden oluşan bir müzik grubu ile “Neşet Ertaş’ı Anma Programı” düzenledi.
polis  Polis Meslek Yüksekokulu Konferans Salonundaki program öğrenciler, okul çalışanları ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. İlk olarak, geçtiğimiz Eylül ayında hayatını kaybeden büyük ses ve söz ustası Neşet Ertaş’ın hayatından kesitler sunan ve kendi sesiyle hayatını anlattığı bir belgesel izletildi.
Gecede okulun müzik kulübünde yer alan öğrenciler tarafından ünlü sanatçının “Zahidem”, “Nerdesin Sen”, Gönül Dağı”, “Leylam”, “Karadır Şu bahtım Kara” gibi halka mal olmuş birbirinden değerli türküleri ve bozlaklar, izleyenlerin de zaman zaman eşlik etmesiyle coşkuyla seslendirildi ve büyük beğeni toplayarak ayakta alkışlandı.
Program sonunda Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sayın Müslim Kılıçaslan bir konuşma yaptı. Emeği geçenlere teşekkür eden Kılıçaslan, “Yönetim olarak istiyoruz ki zaman zaman değişik etkinlikler yapalım, okul hayatı sadece derslerle, eğitimle sınırlı olmasın bunlara ek olarak ülkenin, bölgenin ve özellikle de yaşadığımız şehrin kültürel değerlerine sahip çıkalım ve Polis Meslek Yüksek Okulu olarak bunları yaşatalım. Ülkemizin çeşitli şehirlerinden gelen öğrenci kardeşlerimiz zaman zaman işittikleri türkülerin kime ait olduğunu artık öğrenmişlerdir” dedi.
Kılıçaslan, “Neşet Ertaş, gerçekten büyük bir zenginlik, sadece memleketimiz müziğine değil dünya müzik kültürüne çok şeyler katmış, alanında çok büyük bir ses sanatçısı ve bestekardı. Bu vesileyle kendisini bir kere daha rahmetle anıyoruz. Ayrıca gelecekte de böyle kültürel ve sanatsal etkinliklere devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir