10 AYDA KIRŞEHİR MÜZESİNE BİN 927 KİŞİ GİRİŞ YAPTI
KIRŞEHİR MÜZESİ EN ÇOK MAYIS AYINDA ZİYARET EDİLDİ

Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı Kırşehir Müzesine 10 ayda bin 927 kişi giriş yaptı.
Kırşehir Müzesi, Kırşehir’in kültürel zenginliklerini görmek isteyenleri en çok Mayıs ayında ağırladı. Kırşehir’de Kırşehir’in tarihi ve kültürel zenginliklerini görmek isteyenler on ay içerisinde en çok Mayıs ayını tercih etti. Kırşehir’in tarihi ve kültürel zenginliklerinin anlatıldığı Müze 2012 yılı mayıs içerisinde 241 kişi tarafından ziyaret edilirken Nisan ayında 59 kişi tarafından gezildi. Kırşehir il genelinde on ayda Kırşehir Müzesini bin 927 kişi gezerken Kırşehir’in Mucur İlçesi Mucur Yer altı şehri de 4 bin 475 kişi tarafından ziyaret edildi.
Ücretsiz olarak girişlerin yapıldığı Kırşehir Müzesi ve Mucur Yer Altı Şehrinde ise on ayın toplamında 7 bin 699 kişi giriş yaparak gezdi.
Kırşehir’de yaşanılan kültürün en iyi şekilde öğrenilebileceği yerler olarak gösterilen müzelerde ziyaretçi sayılarının her geçen gün artması bekleniyor. Konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Gökgül, “Bir şehrin kültürünü yaşayışını en iyi anlattığı yer Müzelerdir. Müzelerimizin daha çok rağbet göreceğine inanıyorum. Bir insan kültürünü ne kadar çok bilirse gelecek kuşaklara da o kültürü en iyi şekilde aktarma imkanına ulaşır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir