Memur-Sen Kırşehir İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Rıza Aka, “Kamuda Kılık-Kıyafet Dayatması Son Bulsun, Özgürlük İçin 10 Milyon İmza” adıyla kamuda kıyafet özgürlüğü için imza kampanyası başlatıldığı açıkladı.
memursen  Memur-Sen Kırşehir İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Rıza Aka, kampanyalarına, sivil toplum kuruluşlarının da büyük destek verdiğini söyleyerek, “Kamu kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine ait yönetmelik darbeci bir zihniyetin kalıntısıdır. Çalışanların kıyafetine karışan bu yönetmeliğin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz” dedi.
Aka, “Başbakanı, cumhurbaşkanını seçen kadınlarımız, çalışma hayatında kendi kıyafetini seçememektedir. Başı açık çalışabilen kadınlar var iken, başı kapalı kadınlarımız çalışamamaktadır, bu gerçek göz ardı edilmemelidir. Özgürlüğün herkese tanınmasını istiyoruz. Referandumda kadınlara ayrıcalık hakkı tanınmıştır fakat kamuda kadınlar kategorize edilip, kadınlar arası ayrımcılık uygulanmaktadır” şeklinde konuştu.
Ali Rıza Aka, “Ülkenin bütün yurttaşları aynı hakları kullanamamakta ve kadın eşitsizliğine neden olunmaktadır. Özellikle inancı gereği başörtüsü takan kamu çalışanlarına zorla başları açtırılmakta, bu uygulama ile bizzat devlet tarafından kadına psikolojik şiddet uygulanmaktadır. Yapılan cinsiyet ayrımcılığıdır. Okullardaki kılık-kıyafet özgürlüğünü takdir ediyoruz. Demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan ve lider ülke konumundaki Türkiye, bu ayıbından en kısa zamanda kurtulmalıdır. Bu kampanya sürecinde başörtüsü yasağının kalkması talebimizi de içeren ve 30 günde toplayacağımız imzaları hayata geçirmek üzere Başbakanlığa sunduktan sonra konuya ilgi ve destekleri için başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere TBMM ve siyasi partilere de bilgi vereceğiz. Toplumsal duyarlılığı olan kurum ve kuruluşları da destek olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.
Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Rıza  Aka, kampanyayla ilgili olarak ozgurlukicin10milyonimza.com/ adıyla internet sitesi de açıldığını, kampanyaya buradan da destek olunabileceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir