Kırşehir İl Özel İdaresi 2013 Mali Yılı Bütçesi, Şuayip Soysal Başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi tarafından 17 milyon TL olarak onaylandı.
2013 yılında da Kırşehir İl Özel İdaresinin çalışmalarının yoğun bir şekilde devam edeceğini ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Şuayip Soysal, İl Özel İdaresinin 2013 Mali Yılı Bütçesinin 17 milyon TL olarak belirlendiğini ifade etti.
İl Genel Meclis Başkanı Şuayip Soysal açıklamasında “Bilindiği gibi 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun yürürlüğe girmesi ve 5286 sayılı Kanun ile Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünün kaldırılarak Köy Hizmetleri İl Müdürlüklerinin de İl Özel İdarelerine bağlanması ile bu kuruluşların görev, yetki ve sorumlulukları büyük ölçüde artırılmıştır. Bu yetki ve sorumlulukların bilinciyle hazırlamış olduğumuz 2013 Mali Yılı Bütçesi kapsamında; Köylerimizin I. ve II. Kat asfalt kaplama, yol ve yama yapımı, kanalizasyon, köprü, menfez ve büz yapım işleri Kırşehir’deki bütün köylerin içme suyu şebeke tesisatı yapım ve bakım işleri. Yenice Mahallesindeki Eski Vali Konağı arkasında bulunan ve Milli Eğitim Müdürlüğüne 25 yıllığına tahsis edilen arsa üzerine ilköğretim okulu yapımı, köylerde bulunan ilköğretim okullarının çevre düzenlemesi, Akpınar ilçesine sentetik çim saha yapımı, İl Özel İdaresi makine parkına iş makineleri alımı ile trafik levhalarının alım işleri bulunmaktadır.” dedi.
Soysal, Kırşehir İl Özel İdaresi ildeki yaşam kalitesini yükseltmek için; yerel kalkınma ve kırsal altyapıya yönelik hizmetleri, insan odaklı, demokratik katılımcı, yenilikçi bir yönetim anlayışıyla adaletli, verimli ve etkin şekilde sunmayı kendisine misyon olarak belirledikleri söyledi.
Soysal, “Bu anlayış ile her geçen gün hizmet kalitesini daha üst düzeye çıkarmak için üstün sorumluluk bilinci ile çalışan İl Özel İdare personeline ve İl Genel Meclis üyelerine teşekkürlerimi sunarım.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir