Kırşehir Heyeti, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr.Veysel Eroğlu’nu ziyaret ederek Kırşehir ile ilgili projeler ve talepler hakkında bilgi verdiler.
kirsehir-heyeti  Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, Vali Özdemir Çakacak ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’den oluşan Kırşehir heyeti Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr.Veysel Eroğlu’nu ziyaret etti.
Görüşmede Kırşehir ile ilgili, Türkiye Ceviz Eylem Planı kapsamında pilot il olan Kırşehir’de yapılan çalışmalar ve yaşanan sorunlar. Bozuk orman alanlarının, kullanılmayan meraların ve uygun hazine arazilerinin Bakanlık tarafından ceviz ve badem bahçesi haline getirilmesi ve vatandaşlara gelir getirmesi için dağıtılması. Projesi tamamlanan Aşıkpaşa Tabiat Parkı projesine gerekli ödeneğin verilmesi ve biran önce yapımına başlanması. Sulama kuyularına sayaç takılması konusunda çiftçilerin yaşadığı sıkıntılar. Güzler Sulama Birliği’ne ait alanın park ve piknik alanı olarak düzenlenmesi için Kırşehir Belediyesi’ne devredilmesi. İl Özel İdaresine ait uygun göletlerin DSİ’ye devredilmesi. Çiçekdağı ilçesinde kurulması planlanan Jeotermal Organize Sera Bölgesi’ne içme suyu temin edilmesi. İkizarası Kent Parkı inşaatı kapsamında DSİ ile ilgili konular görüşüldü.
Bakan Eroğlu, tüm bu konular hakkında ilgili bürokratlarla görüşerek süreçlerin hızlandırılması ve Kırşehir’e kısa süre içinde ilk etapta en az 4 bin dönüm ceviz bahçesi kurularak vatandaşlara dağıtılması talimatını verdi.
Kırşehir Heyeti daha sonra göreve yeni başlayan Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi’yi ziyaret ederek hayırlı olsun dediler ve Kırşehir’deki orman ve ceviz faaliyetleri hakkında bilgi paylaştılar. Ziyarette Ankara Bölge Müdürü Mustafa Özkaya da hazır bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir