Kırşehir-Aksaray-Ulukışla Demiryolu projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği’nin 9. maddesi gereğince “Halkın Katılımı Toplantısı” Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Toplantıya sunumu yapanlar ve Kırşehir basın mensupları ile birlikte üç köy muhtarı dışında katılım olmaması ise gözlerden kaçmadı.
Toplantıda demiryolu projesi detaylandırılarak anlatıldı. Kırşehir’den başlayıp Kırşehir, Ortaköy ve Aksaray’dan Ulukışla’ya bağlanan yüksek standartlı demir yolu projesinin uygulama projesi şeklinde hazırlandığı bildirildi. Proje Kırşehir ve Aksaray’ı hem kuzeyde, hem de güneyde limanlara bağlayacak. Kırşehir-Aksaray-Ulukışla arasında yapılması planlanan demiryolu hattının uzunluğu 209 kilometre olarak belirlenirken yolcu trenleri için ortalama seyahat süresinin 55 dakika yük trenleri için ise 160 dakika olarak planlandığı belirtildi.
Nisan ayında yapılan İl Koordinasyon Kurulu ve İdare Şube Başkanları toplantısında 2012 yatırım tekliflerine ilişkin olarak verilen bilgiye göre, Kırşehir-Aksaray-Ulukışla Demiryolu Etüt Projesi, 2011-2012 yıllarını kapsıyor. Proje tutarı 2 milyon 513 bin TL olurken, 2011 yılı sonu harcaması 413 bin TL olarak gerçekleşti. Projeye Demiryolu Etüt Proje ve Mühendislik Hizmetleri, 2011’in ikinci yarısında başladı.
Projenin ilk ayağını Kırşehir-Aksaray-Ulukışla arası, ikinci etabını Yerköy-Kırşehir, üçüncü etabını Yerköy-Çorum, dördüncü ve son etabını ise Çorum-Samsun arası oluşturuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir