Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Kırşehir Ahi Evran Küllişesi Proje için TOBB 7 milyon dolar, TESKOMB 3 milyon dolar ve TESK 2 milyon dolar katkı sağlayacak. Toplamda proje için 12 milyon dolarlık bir kaynak sağlandı. Amacımız külliyeyi Eylül ayının üçüncü haftasında bitirmek” dedi.
ahi-evran-kulliyesi  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Kırşehir’de yapılacak Ahi Evran Külliyesi Protokol İmza Töreni yapıldı. TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen törene, Gümrük ve ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanı Abdülkadir Akgül, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci katıldı.
Törende konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, geleceği inşa etmenin yolunun eğitimden geçtiğini belirterek, ülkenin hayallerini ve hedeflerini eğitimli insanların belirlediğini söyleyerek, “İleri teknoloji üretmek için, yüksek eğitime sahip olmak zorundayız. Biz dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmek istiyorsak, eğitimli bir nüfusa sahip olmak zorundayız. İşte bunun için eğitme yatırım yapmak zorundayız” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Ahi Evran’ın adını yaşatacak ve onun ilkelerini geleceğe taşıyacak bir külliyenin protokolünü imzaladıklarını söyleyerek, “Proje için TOBB 7 milyon dolar, TESKOMB 3 milyon dolar ve TESK 2 milyon dolar katkı sağlayacak. Toplamda proje için 12 milyon dolarlık bir kaynak sağlandı. Amacımız külliyeyi Eylül ayının üçüncü haftasında bitirmek” ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir