Kırşehir Kent Konseyi ve Ahi Ervan Üniversitesinin ortaklaşa düzenledikleri Kırşehişr1. Tarım Çalıştayı, il genelinde tarımla uğraşan herkesi bir araya getirdi.
Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşen çalıştaya Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Kudret Salyam, Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, üniversite öğretim görevlileri, tarım işletmesi sahipleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül, Kırşehir’de tarımın 60 yıllarda daha iyi ve kaliteli olduğunu söyleyerek, “yapmak istediğimiz eskiden olduğu gibi buğdayı ve diğer ürünleri daha kaliteli üretmek. Bağ ve üzüm yetiştiriciliği gelişti. Hayvancılık gelişti fakat hammadde üretimi Kırşehir’de yapılmıyor. Çalıştay ile bu sorunları ve eksiklikleri birlikte tartışmak istiyoruz. Sonuç olarak hep birlikte karar verip daha  hızlı hareket etmek istiyoruz. Çalıştay’ın yapılması geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam da, tarımdaki gelişmelere öncü olmak için çalıştayı düzenlediklerini kaydederek “tarım ile uğraşan herkesi bir arada görmek mutluluk verici. Kırşehir’de, hayvancılık, bahçe tarımı, tarla tarımı ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için çalışmamız lazım. Üniversite olarak Kırşehir’deki her türlü sosyal, ekonomik, tarımsal problemin çözümünü sağlamak amacıyla birçok alanda çalıştay düzenlemek istedik. Bitkisel ve hayvansal tarım ve tarıma dayalı sanayi noktasında potansiyeli yüksek olan ilimizde üreticimizin sorunlarını dinleyerek çözümler bulup bu potansiyeli ortaya çıkaracağız” şeklinde konuştu.
Anadolu’da tarımın ve tarımda markalaşmanın önemine değinen Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise “Kırşehir’de markalaşmış bir değerimiz olan bir Kaman cevizimiz var. Bunları pazarlama noktasında eksiklerimizi gidermeliyiz, çünkü markalaşmış bir ürünün değeri bir ise on olur. Bunları göz önüne alarak ilimizde endüstriyel manada ceviz bahçeleri oluşturmalıyız. Böylece bunun yan sanayisi de gelişecektir. Kendi değerlerimizi iyi bilip öyle hareket etmeliyiz. Tabi bunları yaparken bazı sıkıntılar söz konusu el birliği ile arazi sorunlarını gireceğiz” ifadelerini kullandı.
Bahçeci son olarak, sivil toplum kuruluşlarının medeni bir toplumun vazgeçilmezi olduğunu söyleyerek, “Uygar milletlerde STK’lar söz sahibidir. Bizde kent konseyinin tüm çalışmalarına gönülden destek olmaya çalışıyoruz. Tarım alanında faaliyet gösteren tüm kurumların bir arada olması bizi mutlu etti” dedi.
Çalıştay’ın oturum başkanlığını Ahi Ervan Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Güray Erener yaptı. Çalıytayın sonuç bildirgesinin önümüzdeki günlerde yapılacağı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir