Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası, kilim projesine katılan kursiyerlere sertifikalarını dağıttı.
kilimm  Sertifaka dağıtım töreninde konuşan Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, “Ticaret ve Sanayi Odası’nın hazırladığı Kilim Projesi’nde son derece olumlu sonuçlar alındı. Kırşehir’in unutulmaya yüz tutan kilim ve halı dokumacılığını yaşatmak için hazırlanan proje kapsamında açılan kurslara ilgi yüksek oldu” dedi.
Göçen, ” Kursa katılan tüm hanımefendiler, Kırşehir’de toplu bir hareketin öncülüğünü yapan ve örnek olan insanlar olarak her zaman güzel anılacak. Bu da bu işi son derece başarılı olduğunuzun göstergesidir. Sizlerle başarıya ulaşacağımızdan, bu işi daha da ileriye götüreceğimizden eminim. Bu proje bir düşünce ile başladı, sonrasında projenin yazımı ile devam etti ve Ahiler Kalkınma Ajansı’nın kilim projesini en başarılı proje seçmesi ve 123 bin TL hibe vermesi ile meyvelerini vermeye başladı. Bu proje kapsamında 4 eğitim grubu oluşturarak 100 kadına kilim eğitimi vermeyi planlamıştık ama bu projeye 140 hanım katılarak projemizin amacında doruğa çıkmasını sağladı.” şeklinde konuştu
ÜRETEN BAYANLARAHER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ
Başkan Göçen, “Doğru bir şey yaparsanız ve bunu insanlara doğru bir şekilde anlatırsanız, başarıya ulaşmanız için hiçbir engel yoktur. Kırşehir’de kilim sanatı ölmek üzere. İnşallah bu işi hep beraber canlandıracağız. Eğitim bitti, sertifikalar alındı diye bu işi bırakacak değiliz. Siz ne kadar üretirseniz, biz de sizlere o kadar yardımcı oluruz. Sizin dokuduğunuz kilimleri pazarlamanıza, dilerseniz kendi ekibinizi oluşturmanıza yardımcı oluruz. Bu; herkesin evine gelir demek; ilimiz Kırşehir’e gelir demek; istihdam demektir.” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının ardından kursiyerlere sertifikalarını veren Göçen, projede emeği geçen herkese ve kursiyerlere teşekkür etti. Kurs süresince görev alan Zeynep Kaplan’a da teşekkür belgesi verildi ve kursiyerlerin toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir