Kırşehir Belediyesi, TEMA ve KIR-ÇED ortaklığıyla gerçekleşecek olan kentlilik ve çevre bilinci sunumları başlıyor.
sunum  Okullarda çocuklarda kentlilik bilincini oluşturmak ve çevre konusunda öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla 2009 yılından itibaren devam eden sunumlar ikinci öğretim yılında da 27 okulda yapılacak. Sunumlar kapsamında Kırşehir Belediyesi Çevre Mühendisleri tarafından çevre faaliyetleri ve geri dönüşüm hakkında bilgi verilecek. TEMA küresel ısınma ile bilgi verirken, KIR-ÇED ise su kirliliği ile ilgili çocukları bilinçlendirecek. 13 Şubat Çarşamba günü başlayacak olan sunumlar 15 Nisan 2013’e kadar devam edecek.
Kentte yaşayan insanların uyması gereken bazı kurallar olduğunu belirten Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Herkesin şehirde güven içinde yaşaması için bazı kurallar vardır. Bu kurallara uymazsak hem kendi yaşam alanımıza hem de başkalarının yaşam alanına zarar veririz. Biz bu eğitim programıyla çocuklarımızda kentlilik bilincini oluşturup onları geleceğe daha iyi hazırlamak istiyoruz. Bilinçli bir toplum olursak hem insanlarımız kazanır hem de şehrimiz kazanır” dedi.
Toplum olarak sorumluluğun kaldırımlar,  parklara, yeşil alanlara ve şehre sahip çıkmak olduğunu söyleyen Bahçeci, “Hedefimiz, bu eğitimleri vererek gelecek nesillere güzel bir çevre bırakmaktır. Bu yüzden bizim KIR-ÇED ve TEMA ile ortaklaşa yaptığımız bu sunumlar çok önemli. Çocuklara kentlilik ve çevre bilincini aşılayarak onların da ailelerine ve yakınındakilere bu bilgileri aktarmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir