Kırşehir’de yaşayan Salih Özdoğan (74), 28 yıldır kendisine ait olarak bildiği arazi başkasına ait çıkınca, mahkeme kararı ile arazi sahibi Ş.A.’ya borçlandı.
Salih Özdoğan, iki yıl süren mahkeme sonucunda, 28 yıldır kendinin bildiği arazinin başkasına ait olduğunu öğrendi. Kırşehir merkezde Ahi Evran Mahallesi nüfusuna kayıtlı Özdoğan, “Geleceğimi inşa ettiğim arazinin bir başkasına ait olduğunu öğrendiğimde, dünya başıma yıkıldı” dedi.
Özdoğan, Kırşehir’in eski Boztepe yolu olarak adlandırılan bölgesinde bulunan 10 bin metrekarelik arazinin kendisine ait olduğunu savunarak, “Ben şu an mahkeme kararı ile Ş.A. adlı vatandaşa verilen araziyi, iki ortaklı olarak almıştım. Aradan geçen süre ve mahkeme kararları ile ortaklar değişti. Arazinin bir kısmı satıldı. 28 yıldır kendime ait olarak bildiğim arazinin şimdi bir başkasına ait olduğunu öğrendim. Arazinin bir dönümünü de ihtiyaç dolayısıyla satmıştım. Ben araziyi sattıktan sonra, Ş.A. bana; ‘arazi benim, sen satış yapmışsın, sattığın arazinin şu anki değerde bana ödemesini yap’ dedi. 28 yıldır arazinin her şeyiyle ilgilenen ben, bir anda araziye biçilen değer ile borçlandım” ifadelerini ileri sürdü.

İKİ YILDA DAVAYA ÜÇ FARKLI HAKİM BAKTI
Kırşehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davaya, iki yılda üç faklı hakimin baktığını söyleyen Özdoğan, “İki yıl önce başlattığımız hak davasında üç farklı hakim değişti. Her birine dava sürecini tek tek anlattık. Amacım gerçekten hak sahibinin araziyi devralması, ben verilen karara saygılıyım. Fakat sonuç beni mağdur etti. Üst mahkemeye başvuruda bulundum. Davalık olduğumuz arazi üzerinde benim tapum mevcutken, Ş.A.’nın da arazinin kendisine ait olduğunu belirten mahkeme kararı var. Elimde olan tapu ve belgeleri mahkeme heyetine ibraz ettim. Bu nedenle avukat tutmamıştım. Sonuç beni mağdur edince ben de üst mahkemeye giderek avukat tuttum” diye konuştu.
Çocuklarının geleceğini, elindeki arazi üzerine kurduğunu söyleyen Salih Özdoğan, “Emeğim ve çocuklarıma gelecek bırakma çabam, arazi değerlendikten sonra başkalarınca sahiplenince çok üzüldüm. Kendime ait olan araziden mahkeme kararı ile borçlandım. İstediğim tek şey, şayet arazi Ş.A.’nın hakkı ise mahkeme kararı ile aldığı araziyi neden tapuya ibraz etmedi. Benim de elimde tapum var, neden mahkeme araziyi bana vermedi? Ne şartta olursa olsun gidilmesi gereken son noktaya kadar gideceğim” diyerek mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir