KARAYOLLARI ALT YAPI KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRÜ AYDIN DOĞAN: “ÇALIŞMALAR KISA SÜREDE BİTECEK”

Kırşehir’de düzenlenen karayolları alt yapı koordinasyon kurulu toplantısında konuşan Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, “Çalışmalar da bir takım sıkıntılar meydana geldi. Maalesef trafik kazaları oldu. Bunun çok değişik sebepleri olabilir.” dedi.
Kırşehir Karayolları alt yapı koordinasyon kurulu toplantısının açılış konuşmasını yapan Vali Özdemir Çakacak yaptı. Vali Çakacak, “Amacımız, yatırımcı kuruluşların Kırşehir ölçeğinde yürüttüğü projelerde diğer kurum ve kuruluşların da yapması gereken işlerimiz başlamadan önce, her kuruma düşen işleri masaya yatırılarak işlerimiz başladığında vatandaşımıza en az sıkıntı verecek şekilde çözümü yapılmasını sağlamayı amaçlayan bir kurul. Özellikle, şehir geçişimizde hepimizin malumudur ki, karayolları bölge müdürlüğü tarafından şehir geçişi projesi vardı. Büyük oranda asfaltlama çalışmaları bitti. Bir takım sıkıntılar meydana geldi. Trafik kazaları oldu. Bunun çok değişik sebepleri olabilir. Algı olarak hep karayolları çalışmasından dolayı trafik kazası oluyor gibi algılanıyor. Bu tür sıkıntıların ortadan kaldırılması için önceden yapılan planlama çalışmaları bunlar. Şu anda, şehir geçişinde, hastanenin bulunduğu yerde bir alt geçit çalışması olacak. Alt geçit çalışması başlamadan önce karayollarımız, belediyemiz ve diğer kuruluşlarımızın yapması gereken işleri burada masaya yatırdık.” dedi.
Toplantıda konuşan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Alt yapı koordinasyon kurulu toplantısı için valimize teşekkür ediyoruz. Önemli bir ihtiyaçtı. Biz belediye olarak kendi içimizde yapıyoruz. Kurumların birebiri ile koordineli olması yatırımların doğru yapılması noktasında çok önemli. Karayolları şehir içinde çok ciddi bir yatırım yaptı. Bu esnada, üzüldüğümüz, canımızın sıkıldığı bazı kazalar da oldu. İnşallah bu yatırım bittiğinde, Kırşehir şehir geçişi prestij bir geçiş haline gelecek. Belediye de peyzaj ve üst yapı düzenlemelerini tamamlayacak. Altgeçit inşaatı yakında başlayacak. İnşallah, 2014 yılının sonuna kadar da bitip hizmete girecek. Yeni hastane ve şehir geçişinin güvenliği açısından çok önemli. Biraz rahatımız bozulabilir alt geçit yapılırken. Biraz sabır bekliyoruz. Bittiğinde çok hayırlı bir hizmet olduğunu hep birlikte görmüş olacağız. Bütün çalışmalar bittiğinde, Kırşehir’den geçenler güzel bir şehirden geçtiğinin farkına varacak. Bu yoldan günde yaklaşık 7 bin araç geçiş yapıyor.” ifadelerinde bulundu.
Şehir geçişlerinde çalışmaların kolay olmadığını ifade eden Karayolları Bölge Müdürü Aydın Doğan ise “Şehir geçişlerinde çalışmak kolay değil. İnşallah, bir aksilik olmazsa önümüzdeki yıl Nisan ayından itibaren hastanenin önünde bir alt geçide başlayacağız. 700 metrelik bir alt geçit. Çok ciddi çalışma olacak. Kurumlar deplase işlerini zamanında bitirirse, bu işbirliği devam ederse, en kısa sürede çalışmamızı bitireceğiz. İnsanlar daha az zahmet çekecek. Kurban Bayramından önce şehir içindeki çalışmaları bitirip yolu trafiğe açtık” diye konuştu.
Toplantı, görüş alışverişinin ardından Meytaş Kavşağında yapılan inceleme sonrasında bitti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir