Ak Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan, geçtiğimiz yıl Hakk’ın rahmetine kavuşan Türk şiirinin büyük üstatlarından yazar Abdürrahim Karakoç’un anısına Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 7-10 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan bir dizi etkinliklere katılmak üzere bu ülkeye gitti.
aburrahim-karakoc  Programa, Aslan’ın yanı sıra Karakoç’u yakından tanıyan Doç. Dr. Mehmet Önal, Dr. Lütfü Şehsuvaroğlu, AK Parti Milletvekilleri Feramuz Üstün, Selçuk Özdağ, sanatçılar Hasan Sağındık, Ahmet Yenilmez, Bünyamin Aksungur ve Karakoç’un çocukları Türk İslam, Mihriban ve Enderhan Karakoç da katılıyor.
Milletvekili Aslan konu ile iligli yaptığı açıklamada “Merhum Karakoç tıpkı Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaşı Veli, Ahmet Yesevi, Mehmet Akif Ersoy, Bahtiyar Vahapzade, Necip Fazıl Kısakürek ve sayamadığımız daha niceleri gibi Türk milletinin bir zenginliğidir. Milletler ancak sanat, kültür, düşünce ve ilim adamları sayesinde daha güçlü ve büyük milletler olabilirler. Hayatta olanlara sahip çıkmak ne kadar elzem ise Hakk’ın rahmetine kavuşanlara da bir vefa duygusu ile yaklaşmak, onları anmak, eserlerini gelecek nesillere aktarmak o kadar elzemdir’’ dedi.
Milletvekili Muzaffer Aslan, Bakü’de 4 gün boyunca Türkiye ve Azerbaycan’dan yoğun katılımlarla gerçekleşecek olan etkinliklerin ardından Pazar günü yurda dönecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir