Kırşehir’de Muhafazakar Yükseliş Partisi Gençlik Kolları ‘İslamı Anlama ve Kur’an’ konulu konferans verdi.
myp  Kaman İlçesi Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleşen programa Muhafazakar Yükseliş Partisi Genel Sekreteri Muhammet Recep Altun, Gençlik Kolları Genel Başkanı Ali Boyacı ve Kaman İlçe İl ve Gençlik Kolları Teşkilatı katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Hatay’da gerçekleşen saldırı sonrasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Kur’an  tilavetinin okunmasının ardından Muhafazakar Yükseliş Partisi Gençlik Kolları Başkanı Ali Boyacı söz aldı. Boyacı, “İslam kelime anlamı ile barış ve esenliktir. Çoğu insana tavsiye veren bir bütündür. Dinimiz yalnızca inanç temelinde bir mekanizma değil bir yaşam Kılavuzudur. Bir çok gerekçe bizlere İslam’ı doğru anlamayı gerekli gören bir realitedir. Hz İbrahim ve İslam’ı Türklükte birleştirmek isterim. Türk İslam davasını en güzel ayrıntıları ile anlatmak isterim” dedi.
Program Genel Sekreter Muhammet Recep Altun’un konferansı ile davam etti. Altun, “Öyle bir gençlik yetiştireceğiz ki annesine babasına karşı itiaatkar olacak. Annenin babanın başka bir alemde olduğu aileler yetiştirmek istemiyoruz. Anneler gününe İslam inancım gereği ile karşıyım. Bu bizlerin üzerinde oynanan oyundur. Gayrımüslimler anne ve babalarını belli bir yaşa gelince huzur evlerine verir ve belli günlerde hatta senede bir gün ziyaret eder o yüzden anneler günü çıkmıştır. Bizler İslam inancımız gereği anne ve babamıza daima saygılı olup onlara öf bile demeyiz. O yüzden bizde anneler günü bir gün olmaz.Öyle bir gençlik olmalı ki hukuka bağlı evrensel değerleri önemseyen bir gençlik yetiştirmek talebindeyiz. Bizim liderimizin kalbinde öyle bir iman ve ışık var ki gayemiz sadece gençliğimizi yetiştirmek. Bizim ecdadımız değil mi gemileri karadan yürüten yiğit insanlar değil miyiz bizler? Gidelecek yer bilinmiyorsa varılacak yerin ne anlamı olur. İnşallah bizler de zamanla çoğalacağız. Yattığın döşeğin altından olsa ne olur. Toprak üzerine yatacağız. Hedefimiz ufku açık yarınlarına güvenle bakan bir nesil yetiştirme amacı içerisindedir. Bizler parti olarak nefret yerine sevgiyi zulmün yerine adaleti sömürü yerine kardeşliği ilke edinerek yola çıktık. Amerika da yaklaşık yirmi milyon insan alkol nedeni ile tedavi görmekte orada insanların yüzde yetmişi alkol kullanmakta 14-17 yaş arasından çocukların çoğu alkol kullanmakta ve hastalık sayılarında muazzam bir artış var. Bu dikkat edin ne korkunç bir rakamdır bu. Bizlere genelde refah seviyesi yüksek bir ülke gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bizim örf ve ananelerimiz çok başka ve biz bağlı olduğumuz kültürümüz nedeni ile daha iyi durumdayız. Yaşanan olumsuzluklara da elbette dur diyecek birileri var. Bizim Türk gençliğinde de alkol üzülerek söylemeliyim ki liseye kadar indi. İnanın gençlerimizin bir kısmı kötü yolda bu kötü alışkanlıklardan bir tanesi de  inşallah Muhafazakar Yükseliş Partisi Gençlik Kolları olacaktır” ifadelerini kullandı.
– İSLAMI ANLAMA VE KUR’AN KONULU KONFERANS VERİLDİ
– MUHAFAZAKAR YÜKSELİŞ PARTİSİ GENÇLİK KOLLARI İSLAMI ANLATTI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir