Kırşehir’in Kaman İlçesinde mahalle aralarında inceleme yapan İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, bazı çeşmelere kanalizasyon karıştığını belirledi.
cesme  Orta Mahalle Gölboğazı 1. Cadde üzerinde bulunan çeşmeden su numuneleri alan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergin Ayas ve beraberindeki Çevre Sağlığı Teknisyenleri çeşmeden  alınan numuneleri bakteriyolojik ve kimyasal olarak analiz ettiler.
Üst üste yapılan tahliller ve su kaynağında yapılan gözle yapılan  incelemeler sonrası çeşmeye kanalizasyon karıştığını belirten Sağlık Müdürü Dr. Ayas, “İlçe de rutin olarak belirli noktalardan bakteriyolojik ve kimyasal analizler için su numuneleri alınarak tahliller yapılmaktadır. Ardı ardına yapılan tahliller sonucunda E.Coli isimli bakteri görülmüştür. Bu çeşmenin içme, temizlik ve sulama gibi benzeri amaçlarla kullanılması ciddi sağlık sorunlarına neden olacağından kullanılması kesinlikle yasaktır. Kurum olarak ilgili makamlara konuyu iletip bu çeşmenin kapatılması için gerekli işlemlerin acilen yapılmasını talep etti” dedi.
– KAMAN’DA MAHALLE ÇEŞMELERİ TEHLİKE SAÇIYOR
– E.COLİ BAKTERİSİ TESPİT EDİLEN MAHALLE ÇEŞMESİNİN KAPATILMASI İSTENDİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir