Kaman İlçesinde, Orta Mahalle’de bulunan Atatürk İlkokulu’nun ortaokula dönüştürülerek Kaman İlçe Fen Lisesi binasına taşınması ile birlikte yerine Kaman İmam Hatip Ortaokulu’nun açılmasında, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Bakanlık genelgesine aykırı hareket ettiği iddia edildi.
kaman-hukumet-konagi  Orta mahalle sakinleri ve aynı zamanda Atatürk İlkokulu’nda öğrencileri bulunan veliler, ilkokulun taşınmasında Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırşehir Valiliğinin yanıltıldığını ileri sürdü.
Velilerin itirazları üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün e-posta üzerinden yaptığı açıklamada vurgu yapılan Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 04.04.2013 tarih ve 470426 sayılı Okul Dönüşümleri konulu emrinin 2. maddesinde, ”2012-2013 eğitim öğretim yılı için kademeli geçiş uygulanan ancak öğretmenlerin yer değiştirmesi veya öğrencilerin nakilleri sonucu şartları uygun olan okulların, 3 yıl beklenilmeksizin müstakil ilkokul veya müstakil ortaokul olarak dönüşümlerinin gerçekleştirilmesi” denilmekte olduğu belirtildi.
Veliler, ”Atatürk İlkokulu zaten müstakil ilkokul olarak hizmet vermekte olup, kademeli geçiş kapsamındaki okullar gibi dönüştürülmesi ilgili emre aykırılık teşkil etmektedir. Atatürk İlkokulu müstakil bir ilkokul olup kademeli geçiş uygulamasının dışındadır. Bu nedenle ilkokul olarak kalması gerekirken, bu genelgeye aykırı hareket edilerek, ortaokula dönüştürülerek yerinden uzaklaştırılmıştır” dediler.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün konuya ilişkin, ”Aynı bina içerisinde ilkokul ile ortaokulun veya ortaokul ile lisenin birlikte bulunması durumunda, okul giriş ve çıkış kapıları ile bahçe gibi ortak kullanım alanlarının öğrencilerin yaş seviyeleri dikkate alınarak imkânlar dâhilinde düzenlenmesi sağlanacaktır” denildiği öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir