Kaman Cevizciliğinin geliştirilmesi konusundaki Devlet-Kooperatif işbirliği ilk meyvesini verdi. Kaman İlçesinin en büyük serası Kooperatif Üyesi ve Ceviz Üreticisi Arif Göçmen’in bahçesine kuruldu.
ceviz-serası  Kaman Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin “Ceviz Eylem Planı” kapsamında destek almak için yaptıkları görüşmeler sonunda Tarım İl Müdürü Kenan Şahin’in talebi ve Vali Özdemir Çakacak’ın oluruyla İl Özel İdaresinden çıkartılan 25 Bin TL’lik ödenek Kaman Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarıldı. 50 Bin TL’ye mal olan ve yüzde 50 hibe desteği sağlanan seranın geri kalan kısmı ise belirlenen takvime göre ceviz üreticisi Göçmen tarafından ödenecek. Kaman’a kurulan seranın bir başlangıç olduğunu belirten Tarım İl Müdürü Kenan Şahin, “240 metre karelik seranın kurulumu tamamlanarak, faaliyete geçmiştir. 2013 yılında ve önümüzdeki yıllarda İl Özel İdaresi nezdinde sera kurulması için girişimlerimiz devam edecektir” dedi.
İlçenin en büyük serasına sahip olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Arif Göçmen ise açıklamasında, “İlçemizde üretilen aşılı ceviz fidanları çoğunlukla küçük seralarda ve zor şartlarda gerçekleştirilmekte. Tarım İl Müdürlüğümüzün ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifimizin destekleri ile ilçemizdeki ceviz üretimi daha da artacak ve kalite yükselecektir. Bu seramızda başta Kaman-1 Cevizimiz olmak üzere talep doğrultusunda farklı ceviz fidanları da üretilecektir. Tesisimizde Bakanlık Sertifikalı Kaman-1 Ceviz’inin üretimi ve satışı da gerçekleştirilmektedir” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir