Kaman İlçesine Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu açılması için Ahi Evran Üniversitesi senatosu onayı verilirken gözler ilçede YÖK’ün kararına çevrildi.
ahi-evran-rektor  Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu açılması için çalışmalarını hızlandıran Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü, konuyu geçtiğimiz hafta içerisinde Senatosunda kabul ederek kararı YÖK’e gönderdi. YÖK’ün uygun bulması halinde karar Milli Eğitim Bakanlığının oluruna sunulacak. Nihai karar ise Bakanlar Kurulu tarafından verilecek.
Kaman Meslek Yüksekokulunda Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam ile Kaman protokolünün gerçekleştirdiği toplantıda Kaman’a 4 yıllık bir yüksekokul açılması konusu masaya yatırılmış ve halkın desteğinin alınmasıyla üniversite için bina bulunması konusu görüşülmüştü. Kaymakamlık, siyasi parti temsilcileri, belediye ve aralarında gazetecilerin de bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının destek vereceklerine dair imzalı taahhüt vermelerine karşılık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün TOKİ’de üniversitenin boşalttığı eski binayı tekrar vermemek için ayak diremesi ve bu binayı başka bir okul için kullanacaklarını beyan etmesinden sonra kamuoyuna açıklanmış bir gelişme yaşanmadı.
Buna karşılık Rektör Saylam’ın konuyu Üniversite Senatosuna taşıması ve burada kabul edilmesi üzerine 2 bin’e yakın öğrencisi bulunan Kaman Meslek Yüksekokuluna ilaveten ilçeye 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu açılması için ilk adım atılmış oldu.
Yapılan açıklamaya göre Rektör Saylam’ın teklifini görüşen Ahi Evran Üniversitesi Senatosu 17 Temmuz 2013 tarihli toplantısında Kaman’a Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu açılmasını oy birliği kabul ederek süreci başlatmış oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir