Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ceviz üreticilerinin ortaklaşa organize ettikleri birinci Ceviz Hasat Bayramı, İsahoacalı Kasabasında gerçekleştirildi.
kaman-cevizi  Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Kaman ilçesinde yaptığı ceviz bahçeleri gezisinde, ceviz üreticilerine umut ve manevi destek verdi.
Kaman’da zor şartlarda yapılmaya çalışılan ceviz üretiminden oldukça memnun kalan ve verdikleri desteğin olumlu sonuçlar verdiğini gören Vali Özdemir Çakacak ceviz üreticisi ile bir araya gelerek onların sıkıntılarını dinledi.
Kaman İlçesinde gerçekleşen etkinliklere Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, İl Özel İdare Sekreteri Bektaş Aydoğan, Kaymakam Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Erhan Talu, Tarım İl Müdürü Kenan Şahin, Ahi Evran Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Sebahattin Yılmaz, İl Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi hemşerilerimiz Ersin Öğülmüş ve Salih Er ile birlikte Kırşehir’den çok sayıda ziraatçı ve memurun yanı sıra ilçede kurulu olan Ceviz Kooperatifi ve Derneği Başkan ve Üyeleri ile ceviz üreticileri ve protokol üyeleri katıldı.
Özel İdare tarafından yüzde 50 hibe desteği ile Arif Göçmen’e yapılan serada incelemelerde bulunan Vali Çakacak’a İl Müdürü Kenan Şahin ve ceviz üreticisi Arif Göçmen tarafından bilgiler aktarıldı. Seranın üretimde olduğunu gören ve cevizleri yakından inceleyen Vali Çakacak , “Kaman Cevizi artık bir marka olmuştur. Marka olmak kolay değildir. Böyle marka olmuş bir ceviz için mevcut bahçe ve ağaç sayısı yetersizdir. Kullanılmayan devlet arazilerini Orman Müdürlüğüne devredip, ceviz bahçeleri tesis edip kazanç sağlamaları için köylüye devretmemiz lazım. Biz bundan dolayı size destek verdik ve iyi sonuçlar aldığımızı görmekten memnunuz” dedi.
Heyet daha sonra  birinci Ceviz Hasat Bayramına katılmak üzere İsahocalı Kasabasına hareket ettiler. Burada yapılan tören ve konuşmaların ardından asırlık ceviz ağacından hasat yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir