Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, ilçede kış aylarında sayısı oldukça artan sokak hayvanlarının ıslahı için kolları sıvadı.
Kaman Belediyesi, başıboş köpeklerin halka ve özellikle çocuklara sıkıntı yaşatmasına ve sayılarının artmaya başlaması üzerine Kırşehir Belediyesi ile ortak hareket etme kararı aldı. Sokak hayvanları başta olmak üzere vatandaşlarında getirdiği köpekleri kısırlaştırma ve ıslah işlemine başlandı.
Kırşehir Belediyesi ve Kaman Belediyesinin ortak organizasyonuyla gerçekleştirilen “Mobil; Kısırlaştır, Aşılat, Yaşat” projesi ile ilçe ve beldelerdeki sokak hayvanlarının aşılanması, kısırlaştırılması hasta ise tedavilerinin yapılmasına başladı.
Kaman Belediyesinin sağlıklı çevre programı dahilinde Veteriner İşleri Müdürlüğü’nce planlanan ıslah işlemi için ilçeye davet edilen mobil araçta, toplatılan sokak hayvanları belediye önünde aşılanıp, kısırlaştırma operasyonunun ardından Kırşehir’deki hayvan barınaklarına gönderilmeye başladı.
Belediye Başkanı Erhan Talu, sokak hayvanların oluşturduğu tehlikenin önlenmesi ve bu hayvanların sağlıklı bir şekilde yaşayabilmeleri için böyle bir uygulama başlattıklarını ve projenin ilçedeki tüm başıboş hayvanların toplanmasına kadar devam edeceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir