Ahi Evran Üniversitesi  Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları, darp edilen ve 8 kaburgası kırılan hastayı kelepçeli yöntemle tedavi etti.
İddialara göre, Anakara’ya bir yakının düğününe giden ve dönüş yolunda kimliği belirsiz kişilerce darp edilen Mustafa Aksoy’un (38), 8 kaburga kemiği kırıldı.
tedavi  Aksoy’un yakınları, yaşanan darp olayının ardından yaralı Aksoy’u Gazi Üniversitesi Hastanesi’ne götürerek tedavi sürecini başlattı. Üniversite Hastanesinde tetkikleri yapılan Aksoy’un iddialara göre tedavisi gerçekleştirilemedi. Aksoy’un abisi Duran Aksoy, yaralıyı alarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirdi. Ameliyata alınan Mustafa Aksoy’un kaburga kemikleri, Türkiye’de henüz yeni yeni uygulamaya konulan kelepçeli yöntemle tedavi edildi. Kırık kaburgaları kelepçelerle birleştirerek, tedavisini sağlayan Aksoy’un doktorları Uzman Dr. Hakan İlter ve Uzman Doktor Serkan Yazgan, ameliyatın başarılı geçtiğini bildirdi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yaralı Mustafa Aksoy’un ağabeyi Duran Aksoy, “Kardeşimin başından geçen olayın ardından Ankara’da iki hastaneye gittik ancak ikisinde de tedavisi yapılamadı. Sonunda hastamızı alarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geldik. Sağ olsun buradaki doktorlarımız hastanın sağlığına kavuşması için olağan üstü çaba sarf etti. Uzun süren ameliyatın ardından kardeşimin iç kanaması durduruldu ve kaburgaları birleştirildi” dedi.
Hastane Başhekimi Mehmet Yetkiner yapılan ameliyatla ilgili yaptığı açıklamasında çevre illerden hastaneye her gün onlarca hastanın geldiğini belirtti. Yetkiner, “Tercih edilen bir hastane konumunda olduğumuzu biz daha önceki açıklamalarımızda da belirtmiştik. Doktorlarımızın bu gibi zorluk derecesi yüksek hastalıkların tedavisinde gösterdiği başarı, hastanemizin tercih edilmesindeki en önemli unsurlardan birisidir. Biz başarılı bir kadroyla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bu da hastalarımız ve kendi adımıza mutluluk vericidir” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir