Kırşehir, Çalışma ve  İş-Kur İl Müdürlüğü binasının açılış törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “İşsizimiz var fakat sorun mesleksizlik” dedi.
teror  Kırşehir Valiliği ziyaretinin ardından Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğü binasının açılış törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Türkiye gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.
Çelik, “Türkiye son 10 yılda gerçekten her alanda çok ciddi mesafeler katetti. Bu başarıyı hep birlikte gerçekleştirdik. Sizler sağlıklı tercihte bulundunuz, bizler sizlerin vermiş olduğu emaneti sorumluluk içerisinde hareket ederek yerine getirmeye çalıştık. Büyük değişim ve dönüşümleri yerine getirmeye çalıştık. Bakıyorsunuz ihracatımız artıyor. Çok şükür cari açığımız azalıyor. Ülke el açan bir ülke olmaktan çıktı, tam tersine kredi açan bir ülke haline geldi. Yalnız ülkemizdeki yoksullara, dar gelirlilere değil, Osmanlı’nın 22 milyon kilometrekare diye tabir ettiğimiz o coğrafyasındaki bütün çaresizlere, mazlumlara, mağdurlara sahip çıkan bir ülke noktasına geldik. Demokrasi çıtasını yükselten bir ülke noktasına ülkemizi getirdik. Sözü dinlenen bir ülke haline geldik biz. Tüm bunlar gerçekten büyük bir çaba, özveri ve gayretin neticesinde oldu. Bunu, gecemizi gündüzümüze katarak yaptığımız çalışmalarla gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

“10 YILDA OLANLARI SAYACAK DEĞİLİZ”
Bakan Çelik, “10 yılda bunlar oldu, onları sayacak değiliz ama hedeflerimiz yok mu? Büyük devlet olmak için hedefleriniz olacak. Hedeflerden birincisi hepinizi üzen hepimizi üzen kahreden terör. Bu ülkede insanımızın canına malına kasteden terör belasından kurtulma konusunda çok ciddi bir sürecin içerisine girmiş bulunuyoruz. Bu süreçten şunu bilmemiz gerekiyor. Biz bir kişinin, birilerinin mutluluğu için bunu yapmıyoruz. Madem yüzde 50’ler düzeyinde bir sorumluluk yüklediniz, en önemli bela olan 75 milyonun mutluluğunu hesap eden bir çalışmanın içerisindeyiz. Yoksa bu milleti üzecek, şehitlerimizi kabirlerinde bir nebze de olsa rahatsız edecek bir uygulama ve çalışmanın içerisinde olmamız kesinlikle söz konusu değildir. Birinci hedefimiz terörü bu ülkenin gündeminden kaldırmak. Kalkınca ise neler olacağını göreceksiniz. Bu devlet birçok varlığını bu terör belasından kurtulmak için harcarken artık dünyadaki gelişme yarışında Türkiye’nin önünde durabilecek hiçbir güç yoktur diyebileceğiz inşallah. Terörle olan mücadelemizde kimseden bir şey saklamadan net bir şekilde mücadelenin sürdürüleceğini belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYET’İN 100. YIL DÖNÜMÜNDE İŞSİZLİK ORANINI YÜZDE 5’E İNDİRECEĞİZ”
İlk 10 ekonominin arasına girmenin önemli olduğu belirten Çelik, “Amaç ilk büyük 10 ekonomi arasına girmek ama benim Bakanlığımla ilgili olarak işsizliği yüzde 5’lere çekme konusunda büyük bir mücadelenin içerisindeyiz. İnşallah 2023’te, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yıl dönümünde Türkiye’de işsizlik oranını yüzde 5’e çeken bir ülke noktasına ulaşacağız. İşsizlik dünyanın sorunu. Uluslararası Çalışma Örgütü bir rapor açıkladı. Diyor ki, 2012-2013’den işsizlerin sayısı 5 milyon daha artacak. Türkiye en hızlı ve başarılı şekilde istihdamı gerçekleştiren ülke. 4 yılda 4 milyon vatandaşımızı işe yerleştirdik. Dünya işsizlikle boğuşurken biz işsizlik konusunda ciddi mesafeler aldık. Avrupa Birliğinde 27 ülke var, işsizlik ortalaması 10.7, Türkiye’de 9.1. Avrupa’nın ortalamasının altındayız. Çalışma ve İş-Kurumu Müdürlüğünü açıyoruz. Amaç insanımıza hizmet etmek. İş ve meslek danışmanlarımızı devreye koyduk. Bir yıl içerisinde 435 bin kişiye iş bulamadık. İşsizimiz var fakat sorun mesleksizlik. Kırşehirli gençlerimize sesleniyorum. Kahve masası kurbanı olmayın. İş-Kur’a gelip mesleki eğitim alırsanız istihdam olarak yardımcı olacağız. Gelmeden önce milletvekili arkadaşlarımız, geldim kapıda il başkanımız, şimdi de valimiz toplum yararına çalışma konusunda 2013’de bir desteğin verilmesini söylediler. 9’uncu aydan 6’ncı aya yaptığımız toplum yararına çalışma ile ilgili olarak, 2013’e Kırşehir’e program dışı olmasına rağmen bu ziyaret vesilesi ile 500 kardeşimizin çalışması için ben genel müdüre talimat verdim. İnşallah 500 kardeşimiz toplum yararına çalışmaya başlayacak. Amaç milletin hizmetkarı olmak. Bu gayede yapılması gereken ne ise yapacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir