Kırşehir Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği işsizlere meslek edindirecek.
Kırşehir Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile yüzde 20 iş garantili 3 ayrı kurs açıldı. Bu kapsamda cilt ve makyaj kursu, Cilt ve Vücut bakım teknikleri ile aşçı yardımcılığı kursu açıldı.
Kurslar ile ilgili açıklama yapan Kırşehir Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Ömer Faruk Akyol, “Kırşehir Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı arasında işsiz vatandaşlara iş ve meslek edindirmeyi amaçlayan protokolümüzü imzaladık. Bu kurslara katılan vatandaşlarımıza Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığımız yüzde 20 iş garantisi verdi.” dedi.
Açılan her kursa 25 kursiyeri kayıt edeceklerini kaydeden Akyol, 75 kursiyerin mezun olacağını, kurs programlarından dolayı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’na teşekkür ettiklerini söyledi.
Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk ise açıklamasında, “İş-Kur ile ortak faaliyetlerimiz devam ediyor. Amacımız Kırşehir’de yeni istihdam alanları oluşturmak ve işsizleri meslek sahibi yapmak. Bu konuda odamıza destek veren değerli müdürümüz Ömer Faruk Akyol’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Açılan kurslarla da pek çok kişi iş ve meslek sahibi olacak.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir