Kırşehir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğinden yapılan açıklamada, fırınlar, pastaneler, pideciler, bakkallar, hamurkar, pişirici, dağıtım ve satış personellerinin ve işyeri sahiplerinin hijyen eğitim belgesini almalarının zorunlu olduğu bildirildi.
cezaa  Açıklamada, “ekmek ve gıda üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personel ve iş yeri sahiplerinin genel hijyen konularında eğitimlerini sağlamak amacıyla Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İşbirliği ile gerekli hijyen eğitimleri verilerek, hijyen eğitimi belgesi verecektir.  Eğitim programlarına fırınlarda, pastanelerde, pidecilerde, bakkallarda çalışan, hamurkar, pişirici, dağıtım ve satış personellerinin ve iş yeri sahiplerinin katılarak “hijyen eğitimi belgesi” almaları zorunludur. Hijyen eğitimi belgesine sahip olmayanların işletmelerde çalıştırılması, gıda kodeksi uygulamalarına aykırılık oluşturarak, İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince yapılacak denetimlerde büyük cezai müeyyideler uygulanacaktır. İşletme sahipleri 2 bin TL cezaya maruz kalabilir” denildi.
Esnaf ve Sanatkarlarımızın yapılacak olan denetimlerde mağdur olmaması için eğitime katılmaları ve 11 Ocak 2013 tarihine kadar birliği müracaat ederek, hijyen eğitimi programına katılmaları önerildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir