Kırşehir Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk fırıncıları hijyen kurallarına dikkat etmesi konusunda uyararak, fırıncılara yönelik denetimlerin artacağını söyledi.
ddedde  Kırşehir Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri tebliğinin esnaflara ulaştırıldığını belirterek, halk sağlığı ve Ahi esnafı olarak fırıncılara yönelik denetimlerin arttırılacağını belirtti. Öztürk, “Ahi esnafı olarak Kırşehir’de esnafın örnek olması adına çalışmaları arttırıyoruz. Her zaman temizlik kurallarına dikkat ettiğini düşündüğümüz esnaflarımızın daha da dikkatli olmasını istiyoruz.” dedi.
Öztürk, fırıncıların ve çıraklarının ‘Hijyen Eğitimini’ almalarını tebliğ ederken, onlardan esnafın her kesimine destek olmalarını ve Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi ve bununla ilgili görevli bütün esnafların yapılacak çalışmaya destek olmasını istedi.
Öztürk, “Ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretiminde dağıtımında ve satışında çalışan personel ile fırınların uzantısı olmayan ekmek satışı yapan personel genel hijyen eğitimden geçecek ve hijyen eğitimi belgesi almaları zorunlu hale getirilecek. Bu noktada Ahi esnafından destek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Esnaf Odaları Birlik Başkanlığınca eğitimlerin zorunlu olmasının yararlı olarak görüldüğü belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir