Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mehmet Yetkiner hastaların muayenelere kimliksiz gelmelerini doktorları zor durumda bıraktığını söyleyerek, kimlik getirmelerini istedi.
doktorlar  AEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mehmet Yetkiner hastaneye muayene ve tedavi olmak amacıyla gelen hastaların yanlarında kimliklerini getirmemelerinin bazı suistimal ve sıkıntıları da beraberinde getirdiğini dile getirdi.
Mehmet Yetkiner açıklamasında; “Hastaların öncelikle ALO 182 randevu sistemini kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Bu sayede hastalar hastaneye geldiklerinde sıra beklemeden muayenelerini olabileceklerdir. En önemli konulardan birisi de hastaların muayene ve tedaviye gelirken yanlarında mutlaka kimliklerini bulundurmalarını istiyoruz. Çünkü hastanın kimliğinin olmaması ve bu şekilde kendisine işlem yapılması bazı suistimallere neden oluyor. Kimi hastalarımız kimlik numaralarını ezbere bildiklerini söylese de bu çözüm değil. Hatta bazı hastalarımızdan “kimliksiz geldim bu seferlik böyle olsun” gibi teklifler geliyor, ancak görevli memurlar ve doktorlar bu tür girişimlere olumlu cevap vermeyecekler” dedi.
Bu şekilde ki işlemlerin her zaman suistimallere açık olduğunu kaydeden Yetkiner, “Bu nedenle hastaların doktorları ve görevli memurları zor durumda bırakmamaları ve kendilerinin de mağdur olmamaları için yanlarında mutlaka kimliklerini getirmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir