AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, “Drogba’nın ülkemize, Galatasaray’a gelmesi hakikaten büyük bir keyif” dedi.
drogba  Ankara DSİ Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından Rixos Oteli’nde düzenlenen “Genç sporculara destek gecesi”ne katılan Hakan Şükür, Galatasaray’ın yeni transferleri Sneijder ve Didier Drogba’ya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
“Zenginin malı züğürdün çenesini yorar” diyen Şükür, “Drogba’nın ülkemize, Galatasaray’a gelmesi hakikaten büyük bir keyif. Bir çok onu takip edecek insan açısından çok önemli, iyi bir sporcu, başarılı, kariyerli bir sporcu, emeği geçen herkese teşekkür etmek lazım” diye konuştu.
Galatasaray’ın Sneijder ve Drogba transferinden önce de çok iyi kadrosu olduğunu belirten Şükür, “Hedefler daha ileriye doğru, düşünceler var. Bu iki isim dünya arenasında çok farklı bir imaj yarattı. O açıdan emeği geçen herkese teşekkür ederim. Tabi bu tip kadroların bazı riskleri de var. Hocanın işi daha da zorlaşıyor, kadroyu idare etmek kolay değil. Hem Galatasaray hem de Fenerbahçe çok daha ileriki turlara devam eder. Benim bir hayalim var; biri Şampiyonlar Ligi’nde diğeri UEFA Ligi’nde İnşallah ikisini kazanıp Süper Kupa finalinde oynarlar. Öyle bir hayalim var, bir ülke sporseveri olarak” ifadelerini kullandı.
Drogba’nı yaşı ve aldığı ücretin eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Şükür, şöyle devam etti: “Aslında karakteristik ve fiziki özellikleri çok gelişmiş bir oyuncu. Ben Sayın Başkanın ifadesine katılıyorum. İngiltere’de devam etme olasılığı olan bir oyuncuydu, daha yüksek bir kontrata Çine’e gitti. Futbolun son dönemlerinde oyuncular bunu değerlendirebilir. Birçok dünya yıldızı çok erken yaşlarda başka ülkelere gidiyorlar. Eto’o gibi çok büyük bir kontrata Özbekistan’a gitti. Haliyle yaş değil o mevkide oynayan bir oyuncunun özelliklerini kullanacağını düşünüyorum. Son durumunu bilmiyorum, ne kadar formda, bu seneyi nasıl geçirir onu gördüğümüzde değerlendirebiliriz. Ama ben yaşın çok önemli olmadığını düşünüyorum. Bu süre içerisinde takımına çok katkı sağlayacaktır. İsmiyle arkasından gelecek diğer forvetlere ayrı bir motivasyon aracıdır. Bu da artı olarak düşünülmeli. Ama umuyorum ki formdadır, bu da Türk futboluna bir artı olarak düşünülmeli, Galatasaray’a da Türk futboluna da faydası olur. Sneijder de keza öyle, çok değerli bir oyuncu. Galatasaray’da ve ülkemizde çok değerli oyuncular var, çok abartarak bizim oyuncularımızı çok da ezmemek lazım. O değerli arkadaşlarımız çünkü milli takımımıza katkı yapacaklardır. Bu iki oyuncunun da milli takımımıza da yansıyacak bir şekilde harekete edeceklerini düşünüyorum. Yani diğer oyuncuları motive edeceklerdir. Umarım milli takıma da yansır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir