Kırşehir Spastik ve Zihinsel Engelliler Derneği, maddi imkanı olmayan üyelerine ve diğer vatandaşlara uygun fiyatla ya da ücretsiz gelinlik kiralıyor.
zed  Kırşehir’de dernek üyelerine ve evlilik için yardım bekleyenlere yardımcı olmak adına, Spastik ve Zihinsel Engelliler Derneği ‘Özel Gelinlik’ hizmeti sunmaya başladı. Dernek Başkanı Kayhan Baycan, yaptıkları uygulama için resmi kurum ve kuruluşlardan da destek istedi.
Baycan, “Bizim derneğimizin Kırşehir’de çeşitli şeyler yapılabiliyorsa bunda engellilerin rolünün olmasını istiyoruz. Daha önce de bir çok proje yaptık. Kağıt toplama yapıyoruz. Cam toplama yapıyoruz fakat devam ettiremedik. Kitap toparlama işi yapıyoruz. Bayrak dağıtımı yapıyoruz. Gelinlik mevzusu hakikaten enteresan bir olay. Fakir bir insan gelinlik almaya gittiğinde beş yüz milyon, bir milyar isteniyor. Çok fazla alamayınca hemen derneğe koşuyor. Biz bu çalışmayı yaparken diğer kurumların da bizlere destek olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Baycan, “Engelliler de yaptığımız projeden destek bulsun. Şu an 15 üzerinde gelinlik gerekirse kiraya veriyoruz. Ama durumları uygun değilse ücretsiz de veriyoruz. Küçük ev ihtiyaçları ve çeyiz çalışmalarımız da var. Müftülük, rehabilitasyon merkezleri ve diğer kurumlar da bizleri desteklesin. Yaptığımız hizmet sadece dernek üyelerimize yönelik değil. İhtiyaç sahibi olan herkese yardımcı olmaya çalışmaktayız” ifadelerini kullandı.
– ZİHİNSEL ENGELLİLER DERNEĞİ’NDEN ÖZEL GELİNLİK HİZMETİ
– ZİHİNSEL ENGELLİLER DERNEĞİ BAŞKANI KAYHAN BAYCAN:
– ‘KİRALIK GELİNLİK BİLE ALMANIN PAHALILAŞTIĞI DÖNEMDE YARDIMCI OLMAK İSTİYORUZ”
– GELİNLİKLER BİR GÜNLÜĞÜNE KİRAYA VERİLİYOR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir