Kırşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri Ramazan ayı boyunca pide fırınlarını, ekmek üretimi yapan fırınları, yufka gözleme imalathanelerini, pastaneleri, lokanta ve kebapçılar ile kasap ve balık satışı yapan yerleri denetledi.
zabita  Denetimler sonucunda yüz otuz altı işyeri incelenerek yirmi iki işyerine çeşitli nedenlerden dolayı ihtar verilirken 1 işyerine de idari yaptırım tespit tutanağı tutuldu.
Zabıta ekiplerinin ramazan ayı boyunca halkın sağlığı için aralıksız çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Zabıta ekiplerimiz Ramazan ayında gıda üretimi yapan bütün imalathanelerini titizlikle denetleyerek Kırşehir halkının sağlığı için çalışmalarını sürdürdü.
Ramazan Bayramı öncesinde, öncelikli olarak şehir merkezindeki sorumluluk alanına giren un ve unlu mamullerin üretiminin gerçekleştirildiği  imalathaneler ile bunların satış işlemlerinin yapıldığı iş yerlerinde denetim çalışmalarını yoğun şekilde devam ettirecek.
Ramazan Bayramı süresince vatandaşların en fazla tüketim yaptığı ana gıda maddeleri arasında ilk sıralarda yer alan tatlı üretiminin yapıldığı imalathanelerde de denetimler yoğun bir şekilde devam edecek.
Denetimlerimizi hem halkın sağlığını ön planda tuttuğumuz için hem de esnaflarımızın eksikliklerini görüp gidermeleri için gerçekleştiriyoruz. Esnaflarımızın da bu denetimler sonucunda cezalı duruma düşmesini istemiyoruz. Fakat tüketicilerin haklarını da korumak zorundayız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir