Kırşehir Belediyesi zabıta ekipleri, pide ve ekmek imalatı yapan fırınlar ile unlu mamuller imalatı yapan iş yerlerini denetledi.

ekmek-tarifiEkiplerin yaptığı gramaj kontrolleri neticeninde eksik imalat yapan 5 ayrı fırın belirlemiş ve bu fırınlara genel temizlikten dolayı yönetimsel yaptırım tutanağı uygulamıştır. Ayrı olarak Gıda üretimi yapan imalathanelerin, ürettikleri yiyeceklerin sıhhate uygun olup olmadığı, personel sıhhat dokümanları gibi evraklar incelenirken, imalathanelerin genel temizlik ve hijyen vaziyetleri da kontrol edildi.

Konu konusunda olarak konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Zabıta Ekiplerinin denetimlerine ara vermeden devam edeceğini belirterek; “Halkımızın sağlığı ile alakalı konularda çok hassas bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kaidelere uymayan bütün işyerlerinde ihtiyaç duyulan işlemleri yapıyoruz. Bu konuda Zabıta ekiplerimiz de çok hassas bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Belediye olarak yurttaşlarımızın sağlıklı, hijyenik bir ortamda, gönül rahatlığıyla bu işyerlerinden yararlanmaları emelindeyiz.

Yurttaşlarımızın gıda üretimi yapan imalathanelerden ürün alırken oldukça dikkatli olmalarını, sağlıksız şartlarda imalat ve satış yapan işletmeleri Kırşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün Alo 153 yakıntı hattı veya 214 10 10 numaralı AKMASA İletişim servisine ihbar etmelerini istiyorum.”diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir