Kırşehir’de ‘Aile Haftası’ nedeniyle düzenlenen programla yılın ailesi ve yılın annesi seçildi.
Kırşehir Valiliğinde oluşturulan komisyon tarafından seçilen yılın ailesi Fahrettin Gonca çifti oldu.
yilin-ailesi  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Engelsiz Yaşam Merkezinde gerçekleşen programa Vali vekili Mehmet Ali Alabacak, V    ali Yardımcısı Özkan Demirel, Aile  ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Arif Atak ile birlikte Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri katıldı. Programda Yılın Ailesi ödülünü alırken rehabilitasyon merkezi öğrencileri gösterileri ile neşeli dakikalar yaşattı. Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Arif Atak, “Aile bizim en önemli ve korumamız gereken değerdir” dedi.
Atak, “Aile sürekli sığınılacak tek limandır. Değerlerin korunması kültür ve aile sürekliliğinin varlığı ailenin var olmasına bağlıdır. Güçlü bir devlet olabilmek güçlü bir aile yapısına sahip olmaktan geçer. Sağlıklı nesillerin inşasında aile ön önemli değerdir” şeklinde konuştu.
Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinin hazırladığı gösterinin ardından aile kavramını anlatan sunum izlettirildi. Vali Vekili Mehmet Ali Alabacak’ın ödülünü verdiği yılın ailesinin inanılmaz yaşam öyküsü salonda bulunanları duygulandırdı.
20 YAŞINDAN BU YANA ŞIRNAK GAZİSİNE BAKTI
1997 Yılında Şırnak’ta vatani görevini yaparken yaralanan Fahrettin Özcan, mayın patlaması sonucunda görme ve işitme duyusunu kaybederken yürüme kabiliyetini de önemli ölçüde yitirdi. Askerlik görevini yaparken bir yaşında olan oğlu ve eşi, Özcan gazi olunca eşi Gonca Özcan hayata daha sıkı tutunmaya başladı ve devletten aldığı maaşla eşine ve çocuklarına baktı. Kırşehir Valiliğinde oluşturulan komisyon sonrasında ödüle layık görülen eş Gonca Özcan ile Fahrettin Özcan, salondan ayakta alkış alırken eş Gonca Özcan’ın yirmi yaşından beri gösterdiği fedakarlık nedeni ile ailenin ödüle layık görüldüğü ve toplumda örnek aile olarak gösterildiği bilgisine ulaşıldı.
– AİLE HAFTASI KUTLAMALARI YAPILDI
– YILIN AİLESİ VE YILIN ANNESİ SEÇİLDİ
– YILIN AİLESİNİN İNANILMAZ YAŞAM ÖYKÜSÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir