Yeni eğitim-öğretim yılı ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de düzenlenen törenle başladı.

Merkez İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama programına Valimiz Sayın Necati Şentürk, Garnizon Komutanı V. P. Alb. İlhan Güneş, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Milli Eğitim Müdür V. Aslan Tekeş, daire müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Valimiz Sayın Necati Şentürk, eğitimde zirvede olan Kırşehir’in bu yılki eğitim-öğretim yılında da yeni başarılar elde edeceğini söyledi.

İlimiz genelinde toplam 224 okulda 41,350 öğrenci ile yeni ders yılına başlandığını belirten Valimiz Sayın Necati Şentürk, “Hedefimiz, öğrencilerimizi milli ve manevi değerlere saygılı bireyler olarak yetiştirerek geleceğe hazırlamaktır. Okullarımızda gelişen son teknolojiden yararlanıyor, öğrencilerimizi donanımlı bir şekilde eğitiyoruz. Bizim, iki adet ordumuz var. Birincisi Türk Silahlı Kuvvetleri, diğeri de kalem ordusu. TSK ne kadar kahramansa, ne kadar vatanseverse eğitim ordumuz da o derecede yüce duygularla dolu. Bugün ülkemiz genelinde 18 milyon öğrenci eğitime başlarken bir milyona yakın sayıda öğretmen de ders başı yapıyor. Öğretmenlerimize ne kadar saygı duysak azdır. Sizleri yarınlara büyük fedakârlıklarla hazırlayanlar onlardır. Eğitim sadece okulda verilen dersler değildir. Beden eğitimi, akıl eğitimi, ruhun eğitimi de önemli hususlardır. Eğitim maddi ve manevi iki yönlüdür. Sevgili öğrenciler, her biriniz eğitimlerinizi başarı ile tamamlayarak bizlerin yerine geçeceksiniz. Büyüdüğünüzde bu ülkeyi yönetenler sizler olacaksınız. Yeni eğitim-öğretim yılı hayırlı olsun.” dedi.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de konuşmasında, bilimin ve sanatın altın çağının yaşandığı bu dönemde gelişmenin, ilerlemenin ve dünyaya ayak uydurmanın temelini eğitimin oluşturduğunu söyledi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okuduğu ve 8. Sınıf öğrencilerinin 5. Sınıf öğrencilerine “Hoş Geldiniz” çiçekleri sunduğu program, öğrencilerine ders kitaplarının dağıtımı ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir