Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, şehirde devam eden yatırımları gazetecilerle birlikte yerinde inceledi.
merkez  Başkan Bahçeci, Başkan Yardımcısı Veli Şahin ve Basın Müdürü Halil Çalışır ile birlikte yapımı devam eden, tenis kortunu, inşaatı yeni başlayan Neşet Ertaş Kültür Merkezini, Cacabey Meydan düzenlemesini, Masal Parkı’nı, Şehirler Arası Otobüs Terminalini, Bağbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi inşaat alanını ve İkiz Arası Kent Parkını gazetecilerle birlikte gezdi.
İlk olarak tenis kortunda açıklamalar yapan Başkan Bahçeci, yatırımın alanının belediye tahsisini gerçekleştirdikleri ve 2 kapalı 2’de açık tenis kortunun yapımının devam ettiğini söyledi. Türkiye’de ilk defa jeotermal ile ısıtılan tenis kortunun Kırşehir’de yapıldığını belirten Bahçeci, ısınma maliyetinin çok düşük olacağını bildirdi.
Daha sonra Eski Sanayi Sitesi alanında hafriyat çalışmaları başlayan Neşet Ertaş Kültür Merkezi hakkında bilgiler veren Bahçeci, “6 bin metrekare alana oturacak merkez ihtişamlı bir yapı olacak. Toplantı salonları ile Kırşehir’in ihtiyaçlarını karşılayacak. Şehirde kültü ve sanatla ilgilenen tüm kurum ve sivil toplum örgütlerine birer ofis tahsis edilecek. İnşaatın 16 aylık süreçte bitmesini bekliyoruz” dedi.
Cacabey Meydan düzenlemesinde de çalışmaların hızla devam ettiği kaydeden Bahçeci, düzenleme sonrasında Kırşehir trafiğinin rahatlayacağını şehrin ihtiyacı olan meydana kavuşacağını söyledi.
Masal Parkı projesi ile çocukları eğlendirirken tarihimizi de öğretmeyi amaçladıklarını bildiren Bahçeci, “Tarihimizde yer alan 13 masal kahramanını bu proje ile çocuklara tanıtmak istiyoruz. Ailelerin alışverişi yapabileceği, çocukların park içerinden trenle gezebileceğini bir alan olacak. Ağustos ayında bitmesi planlanıyor. Yaklaşık 5 Milyon TL’lik bir yatırım” şeklinde konuştu.
Kırşehir’in acil ihtiyaçlarından olan şehirler arası otobüs terminali hakkında da bilgiler veren Başkan Bahçeci, “ileri teknoloji ürünüc-35 beton kullanarak yaptığımız terminalin üstü çelik olacak. 12 otobüsün aynı ayda barınabileceği terminal 10 Milyon TL’lik yatırım” dedi.
Bağbaşı Kentsel Dönüşüm Projesinde sessiz sedasız 700 hak sahibi ile anlaştıklarını ve ikinci etap inşaatının başladığın bildiren Başkan Bahçeci, “Proje kapsamında 24 derslik bir okul ile bir cami yapılacak. 30 bloktan oluşan ikinci etabın 1 senede bitmesini planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Son olarak Kırşehir’in çılgın projesi olarak adlandırılan Kent Park Projesini tanıtan Bahçeci, üzerinde tekne turları düzenlenecek olan alanın tabanının 40 santimetre betonla kaplandığını ve suyun derinliğinin 1,5 metre olacağını söyledi.
Kent parka her geldiğinde heyecanlandığını ifade eden Bahçeci, yapımı devam eden projelerin sona ermesinin ardından Kırşehir’in modern bir görünüme kavuşacağının altını çizdi.
Başkan Bahçeci daha sonra basın temsilcileriyle Hılla Gölü Kütük Ev’de bir söyleşi gerçekleştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir