Valiliğimizce başlatılan “Bayır-Bucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası” için toplanan yardımların bir bölümü tırlarla bölgeye gönderildi.

Valilik önünde yapılan törende konuşan Valimiz Sayın Necati Şentürk, Kırşehir halkının daha önce görülmemiş şekilde katkılarıyla kampanyaya gönülden destek olduğunu söyledi.

Kampanya kapsamında toplanan aynî eşyaların her ilçemizden 1 tır olmak üzere 7 tırla ihtiyaç içerisinde bulunan Türkmen kardeşlerimize gönderileceğini belirten Valimiz Sayın Necati Şentürk, “Gün kardeşlik, insanlık, ve soydaşlarımızla dayanışma günüdür. Ortadoğu’da adil olmayan bir savaş devam ediyor. Bayır-Bucak bölgesinde yaşayan Türkmenler, tank ve toplara karşı silahsız bir şekilde karşılık vererek destanlar yazıyorlar. Türk Devleti de onlara elinden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırdır. Bu dava millî bir davadır, bu cömertlik davasıdır. Kırşehirliler, Valilik olarak açtığımız bu kampanyaya gönülden destek verdiler. Dört tır önceden göndermiştik, bugün yedi tır daha gönderiyoruz.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde misafirimiz olan Türkmen Cephesi Komutanı Albay Ahmet Arnavut’un ‘Yukarıda Allah, önümüzde Kabe, arkamızda Türk Milleti oldukça hiçbir şeyden korkmayız. Zafer İslamındır!’ sözlerini hatırlatan Valimiz Sayın Necati Şentürk konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Albay Ahmet Arnavut’un bu sözlerine karşılık biz de diyoruz ki, arkalarında koskoca bir Türkiye, 80 milyonluk Türk Milleti ve Kırşehir var. Türk Milleti ve Kırşehir halkı kendilerini asla yalnız bırakmayacaktır ve her zaman onlara destek olacaktır. Başlattığımız bu kampanyaya verilen destek de bunun bir göstergesidir. Ayrıca, bu kampanyaya öğrencilerimiz de çok destek verdiler. Her öğrenciden 1 TL talep ettik. Bu parayı talep etmek ile öğrencilerimizin, Türkmen kardeşlerinin yaşadıkları sıkıntıları gönüllerinde hissetmelerini amaçladık. Kırşehir POMEM öğrencileri, aldıkları harçlığın tamamını bağışladılar. POMEM öğrencilerinden 14 Bin TL yardım geldi. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Bu vesile ile bütün Kırşehirli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Allah, tırlarımızın yerine kazasız belasız ulaşmasını nasip etsin.” dedi.

Valimiz Sayın Necati Şentürk’ün yanı sıra Milletvekilimiz Salih Çetinkaya, Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kaymakamlar, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende tırlar, okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve yapılan Ahi duasının ardından yola çıkarıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir