Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ticaret ve Sanayi Odası’nın müteahhit üyeleriyle yeni İmar Kanunu’na ilişkin merak edilen konuları ve yapı sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.
baskan-bahceci  Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) inşaat sektöründen üyeleriyle buluşarak yeni İmar Kanunu hakkında istişare toplantısı yapan TSO Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, toplantıda alınan kararları Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile paylaştı. Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin’in de hazır bulunduğu ve çok sayıda müteahhit ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyenin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, yeni İmar Kanunu hakkında merak edilen sorular yanıtlandı.
Toplantıda Başkan Ekicioğlu, “Amacımız kimseyi karşı karşıya getirmek değil, sorunlara çözüm üretmektir. Belediyemizin hizmet ederken, daha sağlıklı ve daha kurumsal yaklaşımda olmasını, üyelerimizin de işini daha iyi bir diyalog içinde sürdürmesini ve karşılıklı anlayış içerisinde olunmasını sağlamaktır.
Kentleşmedeki önemli faktörleri, Belediye ve kentte yapılanmayı sağlayan inşaat firmalarının düşünce ve bakış açılarından yola çıkarak ortak noktada buluşursak güzel ve modern işlere imza atabiliriz. Sektörümüzdeki inşaatla uğraşan arkadaşlarımızın Belediye bütçesine ne kadar katkı sağladığı görülüyor. İstihdama ve ekonomiye de sektörün katkısının yüksek olduğu bir gerçektir. Torba Yasa çerçevesinde ilgili idarelerin sıkıntıları azaltılacak mı, yoksa çözüme mi kavuşturulacak. Bunu zaman içerisinde göreceğiz” şeklinde konuştu.
İmar konusunda çok hassas olduklarını ve adaletli davranmaya çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Bahçeci de, şunları söyledi:
”Yaşadığımız şehrin estetiğine en büyük katkıyı aslında müteahhitlerimiz sağlamış oluyor. Yapılaşmadaki düzen ve güzellik müteahhitlerimizin yaptığı binalarla daha çok ortaya çıkıyor. Kırşehirimizde herkes gibi şehir estetiğine en güzel şekilde katkı sağlayacak binalar bulunsun istiyorum. Bunu yaparken de hem yapım tekniklerine hem estetiğine hem de bina sahiplerinin menfaatlerine ters düşmeyecek şekilde hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. Rantın en yüksek olduğu alanlarda iş yapmak en zorudur. İmar da böyledir. Bu konuda çok hassas ve adil davranmaya özen gösteriyoruz. Tabi uygulamada hatalar, eksiklikler, mutlaka olacaktır. Ama genel perspektife baktığımızda şehrin ana temalarını, yani vicdanları rahatsız etmeyecek şekilde adaleti mutlaka sağlamamız gerektiğine inanıyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir