Kulislerden gelen haberler ve de aday adaylarının açıklamarı ile Kırşehir’de siyesi gündem sürekli değişmekte ve hız kazanmaktadır. Edinilen son bilgilere göre işte Kırşehir’den siyasi haberler:

Ak Parti kulisleri şu aralar 3 ismi tartışıyor:

Mikail Arslan,  tekrar Kırşehir’den milletvekili adayı olmak için resmen aday adaylığını açıkladı.

Özellikle kürt kökenli Ak Parti seçmenine yönelik çalışmalarıyla bilinen Mikail Arslan tekrar Ak Parti sıralarına oturmak istiyor. Böylece özellikle Kaman dolaylarındaki Kürk kökenli Ak Parti seçmenini heyecanlandırmış durumda.

Hacı Turan, Ak Parti 22. Dönem Kırşehir Milletvekili ve Genel Merkez Bursa Koordinatörü olarak devam ediyordu. 7 Haziran seçimlerinde Kırşehir’de milletvekili olmak için aday adaylığını açıklamaya hazırlanıyor.

Mucurlu Ak Partililer ve kısmen Yabanlıları heyecanlandırmış durumda olan Hacı Turan, Mucur’da MHP’nin ağırlığından yatırım gitmemesinden dolayı üzüntülü olan Mucurlu Ak Partilileri etrafında toplayacak gibi görünüyor.

Aday adaylarından bir diğeri ise tüm Kırşehirlilerin yakından tanıdığı Dr. Osman Arslan. Kırşehir siyasi hayatı bakımından ve de hızlı gelişen siyasi aksiyonlar yüzünden fazla bir etkisinin olamayacağı düşülmektedir. Tüm Kırşehir’i kucaklayacak bir potansiyeli olsa da kurtlar sofrasına oturacak bir tecrübesinin olmadığı konuşulanlar arasında çokça zikredilmektedir.

MHP kulisleri ise epey yoğun:

Kırşehir Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Arif Ekici, 2015 yılı Genel Seçimleri için 21 milletvekili aday adayının olduğunu ve bu durumun kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Bu durum MHP yöneticileri bir hayli zorlayacak gibi görünüyor. Yakınlarda aday adaylığını açıklayan öğretim görevlisi Doç. Dr. Cengiz Şahin de MHP’de ilgi çekmeye başladı.

Kayseri’de görev yapan Dr. Yıldırım Türk ise geçtiğimiz günlerde MHP’den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

CHP ise  eski İl Başkanı ve Milletvekili aday adayı Yılmaz Zengin ismi öne çıkanlar arasında görünmektedir.

Yakın zamanda daha geniş bilgiler ile karşınızda olacağız.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir