Bozlak ustası merhum Neşet Ertaş’ın ölüm yıldönümünde Ertaş, ailesi Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile bir araya gelirken, yabancı öğrenciler Ahilik Kutlamaları kapsamında fener alayına katıldı.
fener-alayi  Ertaş’ın birinci ölüm yıldönümünde Eertaş, ailesi ile bir araya gelen Bahçeci, ‘Büyük ustamız, bozkırımızın tezenesi, UNESCO’nun yaşayan efsane olarak adlandırdığı, büyük ozan ve Abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi Neşet Ertaş’ı ölümünün bugün birinci yıl dönümü.
Kırşehir’in en büyük değerlerinden olan, türkü pınarı, ölümsüz eserler bırakan ve yıllarca dillerden düşmeyen, türküleri miras olarak bırakan ve Kırşehir denince ilk akla gelen Neşet Ertaş’ın adı inanıyorum ki yüzyıllar boyu unutulmayacak. Türkü pınarımız hep kalbimizde yaşayacak. Bu vesileyle kendisine Allah’tan rahmet diliyor; hemşerileri olarak onu unutmayacağımızı dile getirmek istiyorum” dedi.
Ahilik Kutlamaları kapsamında Kırşehir’de bulunan Gürcü ve Ukraynalı yaklaşık yüz kişi fener alayına katılarak şarkılar söyledi. Kırşehir’de Ertaş’ın ölüm yıldönümü ve ahilik haftası kutlamaları kapsamında yerel programlar geniş katılımla devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir