Seyfe Gölünde incelemelerde bulunan Valimiz Sayın Necati Şentürk, ülkemizdeki en önemli sulak alanlardan birisi olan Seyfe Gölünün korunması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Valimiz Sayın Necati Şentürk’ün Seyfe Gölünde yürütülen çalışmalarla ilgili olarak bilgiler aldığı inceleme gezisine, Mucur Kaymakamı Arif Yalçın, DSİ 12. Bölge Müdürü Yaşar Karagöz, Garnizon Komutanı Vekili J.Yrb. Muzaffer Canbal, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mustafa Arslan ve Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner, ilgili kurum amirleri ve köy sakinleri katıldı.

Seyfe Gölü Tabiatı Koruma Alanı Tanıtım Merkezinde, Seyfe Köyü sakinlerinin de bulunduğu toplantıda yetkililerden Seyfe Gölü ve sorunları ile ilgili görüşmeler yapan Valimiz Sayın Necati Şentürk, Seyfe Gölü’nün ülkemizdeki sulak alanlar arasında önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Seyfe Gölü’ndeki floranın muhafaza edilerek devamlılığını sağlamanın önemine işaret eden Valimiz Sayın Necati Şentürk; “İlgili kurumların yanı sıra çevre köylerde yaşayan vatandaşlarımızdan da Seyfe Gölünün korunması konusunda duyarlılık bekliyoruz. Seyfe Gölü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü himayesindedir. Biz yöneticilerle birlikte bölgede yaşayan herkesin başta flamingolar olmak üzere çok önemli kuş türünü barındıran bu alanı korumamız ve muhafaza etmemiz gerekiyor. Seyfe Gölü ülkemizdeki en önemli kuş göç yolu üzerinde ve zengin bir floraya sahip bir alan durumunda. Bu dengenin mutlaka korunması ve muhafaza edilmesi lazım. Herkesin buranın korunması için üzerine düşeni yapmasını çok önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.

Gözlem Kulesinde kuşları da takip eden Valimiz Sayın Necati Şentürk’ün ziyareti, Seyfe Gölü hakkında bilgiler alması ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir