Son Valiler Kararnamesi’yle ilimize atanan Valimiz Sayın Necati Şentürk görevine başladı.

Sayın Valimizin göreve başlaması nedeniyle Valilik önünde düzenlenen resmi karşılama törenine Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Kudret Saylam, Baro Başkanı Mehtap Karaburçak Tuzcu, Vali Yardımcıları, kaymakamlar, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Yapılan resmi karşılamanın ardından il protokolü ile birlikte toplantı salonuna geçen Sayın Valimiz, burada yaptığı konuşmasında Kırşehir’in bir kültür şehri olduğunu vurgulayarak kültürümüzün gelişmesi ve yayılması için çaba sarf edeceklerini söyledi.

36 yıldır kamu idarecisi olarak görev yaptığını belirten Valimiz Sayın Necati Şentürk; “Bütün makamlar gelip geçicidir. Görev yaptığımız sürece halkımızı utandıracak hiçbir işin içinde olmayacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeden kardeşliğimizi devam ettireceğiz. Devletimize düşman olanların da karşısında olacağız. Demokratik katılımdan yanayım bu yüzden sivil toplum kuruluşlarımızla sık sık bir araya geleceğiz. Halka hizmeti hakka hizmet telakki edeceğiz. Bütün kamu görevlilerin amacı bu yüce halka hizmet etmek olmalıdır. Ele alacağımız konuların başında eğitim birinci sıradadır. Bir millet eğitimde ileri bir seviyede değilse, teknoloji üretemiyorsa tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur. İnşallah eğitimi çok daha iyi bir noktaya getireceğiz. İkinci önceliğimiz ise sağlıktır. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” ilkesini düstur edineceğiz. Sadece bedensel sağlığa değil ruhsal sağlığa da önem vereceğiz. Dünya teknolojilerini kullanabilen, vatansever, bayrak sevgisini benimsemiş bir nesil yetiştirirsek gelecek bizim olacaktır. Ülkemizi hep birlikte daha yükseklere taşımak için çalışacağız,” dedi.

Daire müdürlerinden ve kamu görevlilerinden vatandaşlara ilgi göstermelerini isteyen Sayın Valimiz, bu görevlerde bulunma sebebimiz vatandaşa hizmettir. Öyleyse onlar için çalışacak onların sıkıntılarını gidereceğiz, şeklinde konuştu.

Daha sonra makamına geçen Valimiz Sayın Necati Şentürk, burada il protokolü ile görüş alış verişinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir