Valimiz Sayın Necati Şentürk, Mucur ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Valimiz Sayın Necati Şentürk, ilk olarak, hayırsever Uğur Selçuk tarafından annesi Hacı Emine Selçuk adına yaptıracağı Camiinin Temel Atma Programına katıldı.

Sayın Valimizin Mucur ilçesindeki inceleme programına Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Mucur Kaymakamı Arif Yalçın, Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin ile ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Camii Temel Atma Töreninde konuşan Valimiz Sayın Necati Şentürk, camilerin ibadet etmenin yanında ilim ve bilim merkezi olarak da kullanıldığını söyledi.

Temeli atılan Hacı Emine Selçuk Camiinin Mucur Belediyesi’nce Türkiye Diyanet Vakfına tahsis edilen alana yapılacağını ifade eden Valimiz Sayın Necati Şentürk; “Hayırsever işadamı Uğur Selçuk tarafından merhume annesi adına yaptırılan 550 kapasiteli camii modern-Selçuklu mimari tarzında inşaa edilecektir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra, Mucur Yer Altı Şehrinde incelemelerde bulunan Valimiz Sayın Necati Şentürk, İl Kültür ve Turizm Vekili Yıldız Eraslan’dan bilgiler aldı.

Yer Altı Şehrinin, Mucur ilçesi için önemli bir yer olduğunu belirten Valimiz Sayın Necati Şentürk, tarihi ve kültürel varlıklar açısından son derece zengin olan Kırşehir’de turizmin gelişmesi için çalıştıklarını söyledi.

Valimiz Sayın Necati Şentürk’ün Mucur ilçesine yaptığı ziyaret, İl Özel İdaresi’nden sağlanan kaynaklarla Mucur Yeraltı Şehrinde yapılan çevre düzenleme çalışmasını incelemesi ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir