Site icon Kırşehir Medya

Valimiz Cacabey Meydanında Vatandaşlarımızla Buluştu

Valimiz Sayın Necati Şentürk, her gün akşam saatlerinde Cacabey Meydanında gerçekleştirilen Demokrasi Nöbetinde vatandaşlarımızla bir araya geldi.

İl Göç İdaresi Müdürlüğünce organize edilen kortejde göçmenlerle birlikte Cacabey Meydanına yürüyen Valimiz Sayın Necati Şentürk, burada yaptığı konuşmada, darbeye dur demek için toplanan bütün Kırşehirlilerin büyük bir vazife üstlendiğini söyledi.

Kırşehirlilerin darbe gecesinde meydanları doldurarak demokrasiye sahip çıktılarını belirten Valimiz Sayın Necati Şentürk, “Binlerce Kırşehirli hemşehrimiz, darbe gecesinde hükümetimizin yanında olduklarını hissettirmiş ve hainlere en güzel cevabı vermişlerdir. Türk Milleti, göğsündeki iman, vatan, bayrak, ezan sevgisiyle o hainlere karşı durdular ve devlet düşmanlarını dize getirdiler. Türk Milleti, darbe gecesi ecdadına yakışır bir şekilde demokrasiye sahip çıktı ve hürriyet destanı yazdı. Bu günleri en kısa sürede atlatacağımızdan şüpheniz olmasın. Ayrıca, Bakanlar Kurulunca kararlaştırılan ve TBMM tarafından 90 gün süreyle kabul edilip onaylanan Olağanüstü Hal nedeniyle ilimizde temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanması söz konusu olmayacaktır. Meydanları dolduran siz değerli vatandaşlarımıza ve bu süreçte yanımızda olan bütün protokole teşekkür ediyorum.” dedi.

Türk Ordusunun mazisinin şan ve şerefle dolu olduğunu ifade eden Valimiz Sayın Necati Şentürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Darbeye müdahale eden bütün kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ni kutluyorum. Şunu ayırt etmek gerekiyor: TSK üç bin yıllık bir tarihi olan bir müessesedir, aynı zamanda Peygamber ordusudur. Askerlik kutsal bir görevdir, adı Mehmetçiktir. Her zaman temel hak ve hürriyetlerden yana olan Türk Ordusunun içine sızmış ur niteliğindeki bazı kimseler, maalesef böyle bir antidemokratik ve insanlık dışı uygulamaya girişmişlerdir. Ama, onlara en asil cevabı Türk milleti vermiştir. Aziz Türk milleti, darbe gecesi tankların üzerine çıkmış, kurşuna göğüs germiştir. Teslim aldıkları darbecilere bile insanca yaklaşmışlardır. Binlerce yıldır özgürlük ve bağımsızlığın sembolü olan bu yüce millet, yine sokaklarda özgürlük ve bağımsızlığın savunucusu olmuştur. Milli iradenin, demokrasinin savunucusu olmuştur. Vatanına, devletine, milletine bağlılığını bir kez daha göstermiştir. Ordumuz geneliyle darbeye karşıdır. Garnizon Komutanımız da darbe gecesinden bugüne kadar devletinin yanında olmuştur. Bu sürecin başından beri benim yanımda olmuş; yiğitce ve mertçe bir duruş sergilemiştir. Ülke genelinde olduğu gibi Kırşehir’de de sokaklarda demokrasi mücadelesi veren basın mensuplarına ve emniyet mensuplarımıza da teşekkür ediyorum.”

Tüm şehitlerimiz için Mevlid okutulan ve Valimiz Sayın Necati Şentürk’ün yanı sıra Milletvekilimiz Salih Çetinkaya, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, POMEM Müdürü Kasım Varol, İl Göç İdaresi Müdürü Osman Demir, kurum amirleri ile binlerce vatandaşımızın katıldığı demokrasi nöbeti Mehteran Takımının halkı coşturması ile ilerleyen saatlere kadar devam etti.

Exit mobile version