Valimiz Sayın Necati Şentürk, Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda abdallarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
Abdalların hayatlarını müziğe adamış ve geçimlerinin büyük kısmını çalgıcılık yaparak sağladıklarını ifade eden Valimiz Sayın Necati Şentürk, abdal kültürünü yaşatacak ve bu geleneği gelecek kuşaklara aktarmak için projeler hazırlayacaklarını söyledi.
Abdalların vatansever insanlar olduklarını ifade eden Valimiz Sayın Necati Şentürk; “Abdallardan asla hain çıkmaz, terörist çıkmaz, devlet düşmanı çıkmaz. Kimseye zararları dokunmaz. Abdallar, Orta Asya’dan Anadolu’ya göç eden bir Türkmen boyudur. Damarlarınızda gezen kan asil Türk kanıdır. Abdalların söylediği türkülerin hepsinde tasavvuf kültürü vardır. Bunun bir mektebi yok, öğreteni yok. Bu tasavvuf tarihten gelir. Abdallar, Ahilerin diyarı Kırşehir’de sevilen bir toplumdur. Bu saygınlığınızı koruyun. Çocuklarınızı mutlaka okutun. Çocuklarınızın istikballerini önemseyin.” dedi.
Abdallara yönelik bir de yarışma düzenleyeceklerini belirten Valimiz Sayın Necati Şentürk, konuşmasına şöyle devam etti:
“27-31 Mart tarihleri arasında Neşet Ertaş türkülerini güzel söyleme yarışması düzenliyoruz. Dereceye girenleri çeşitli hediyelerle ödüllendireceğiz. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı yarışmada dereceye girenleri çeşitli önemli etkinliklerde değerlendirecek. Bakanlığın verdiği sanatçı belgesi ile yolunuz açılacak. Yarışma için başvuruları İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne yapabilirsiniz.”
Abdallar da kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı Sayın Valimize teşekkür ettiler.
Valimiz Sayın Necati Şentürk’ün abdallara çeşitli tavsiyelerde de bulunduğu toplantı, abdalların sorunlarının dinlenilmesi ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir