Kırşehir Çevre ve Şehircilik Müdürü Şanser Duran, kentsel dönüşümde evi yıkılacak hak sahiplerine çok uygun kredilerin sağlandığını söyledi.
kentsel  Kırşehir’de kentsel dönüşümde bilinçlendirme çalışmaları kapsamında Kırşehir İl Kültür Müdürlüğü’nde düzenlenen etkinlikte seminer verildi.
Seminerde konuşan Kırşehir İl Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Şanser Duran, “6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanun kapsamında tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de kentsel dönüşüm çalışmaları emin adımlarla ve tüm hızıyla devam etmekte. Riskli yapı tespit edilip dönüşüme tabi tutulacağı kesinleşen binaların hak sahiplerine bakanlığımızca anlaşmalı bankalar aracılığıyla kredi sağlanmaktadır” dedi.
Faiz desteği iki yıl geri ödemesiz azami 10 yıla kadar ve kullanılan kredinin faiz kısmının yüzde 4’ü olarak gerçekleştiğini söyleyen Duran, iş yerlerinde faizin yüzde 3 üne kadar bakanlıkça karşılıksız destekler sağlandığını belirtti.  Bunlarda iki yıl geri ödemesiz 7 yıla kadar verilebildiğini vurgulayan Duran, “ Bakanlığın diğer sağlamış olduğu destek kira yardımı olmakta. Bu yardım maliklere yani hak sahiplerine 18 aya kadar 600 TL ye kadar yardım yapılmaktadır. Nüfusu 300 binin altında olan şehirler yani Kırşehir gibi illerde 600 TL, 300 binin üstünde olan yerlerde ise 400 TL kira yardımı yapılmaktadır.“ ifadelerini kullandı.
Ayrıca seminerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelen yetkililer kentsel dönüşümle ilgili sunum yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir