Türkmenistan Kültür Bakanı başkanlığındaki heyet Valimiz Sayın Özdemir Çakacak’ı ziyaret etti.

turkmenistanTürkmenistan Kültür Bakanı Gunça Mammedova, Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov, Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve Kazakistan Cumhuriyeti Nevşehir Fahri Konsolosu Dr. Halil Uluer’den oluşan heyet Valimiz Sayın Özdemir Çakacak’ı ziyaret etti.

Konuşmasında Türkmenistan heyetini Eylül ayında kutlanacak Ahilik Haftası etkinliklerine davet eden Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Kırşehir’in Türk kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Türkmenistan Kültür Bakanı ve beraberindeki heyeti ilimizde görmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Sayın Valimiz; “Türk dünyasının önemli iki ülkesi olan Türkiye ve Türkmenistan arasında tarihten gelen kardeşlik bağlarımız var. Bizler aynı millet, ayrı devletleriz. Türkmenistan bizim Ata topraklarımızdır. Kırşehir, Türk dünyasında önemli yere sahip olan bir şehirdir. Hoca Ahmet Yesevi’nin rahle-i tedrisatından geçmiş Anadolu erenlerinin memleketidir. Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Osmanlının manevi mimarı Şeyh Edebali, Türk dilinin öncüsü Aşık Paşa ve Ahi Evran-ı Veli gibi Türk-İslam kültürünün önemli mimarlarının memleketidir,” dedi.

Türkmenistan heyetini Eylül ayında yapılacak Ahilik etkinliklerine davet eden Sayın Valimiz, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz büyük halk ozanı Neşet Ertaş’ı Anma Günü’ne Türk dünyasından gelecek sanatçıların anlam katacağını söyledi.

Kardeş ülke Türkiye’de ve kültür şehri Kırşehir’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Türkmenistan Kültür Bakanı Gunça Mammedova, Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) aracılığıyla ortaklaşa çalışmalar yapılabileceğini söyledi.

Ziyaret, karşılıklı görüş alış-verişiyle sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir