Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 168. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında resmi tören düzenlendi. Kortej geçişindeki polislerin tüfeklerini karanfiller süsledi.
emniyet-teskilati  Kırşehir Valiliği önündeki Atatürk Büstü’ne çelenk koymasıyla başlayan törenler, Anıt Meydanı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.
İl Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, polis teşkilatının ülkenin güvenlik ve huzurun devam etmesi ve çocukların geleceğe umutla bakabilmesi için başta Anayasal ve yasaların kendisine verdiği yetkiyi kullanarak toplumun birlik ve beraberliği için her türlü şartta gerektiğinde canı pahasına görevini sürdürdüğünü söyledi.
Güvenlik hizmetlerinin uzun ve köklü bir geleneğe dayandığını kaydeden İncebay, “Teşkilatımızın bu gelenekten kazandığı en büyük güç, toplumsal değişimler paralelinde geliştirdiği yenilenme çalışmalarıdır. Teşkilatımız sosyal yönü ağır basan, çok yönlü ve toplumsal iş birliğine dayanan uygulamalara yönelmiştir” dedi.
İncebay, çağdaş yönetimin, sivil, çoğulcu, demokratik katılım ve denetime açık, birey merkezli hizmet anlayışına vurgu yaptığını söyleyerek, “Bu anlayışa paralel olarak her ne pahasına olursa olsun ve ne olursa olsun, anlayışından sıyrılmış insan haklarını ve kişi özgürlüklerini garantiye almış bir çerçeveye yerleşmiştir. Artık hangi hizmetlerin sunulduğu değil, hizmetlerin nasıl sunulduğu ilgi odağı haline gelmiştir. Bu değişimle birlikte polis toplumun sorunlarına toplumla birlikte çözüm arayan ve üreten bir kurum olmuştur. Teşkilatımızın gayretli, yetenekli ve fedakar mensupları olarak sizlerin de millet ve bayrak sevgisi ile üzerinize düşen sorumlukları layıkıyla yerine getireceğinize olan inancımız ve güvenimiz tamdır” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından şiir, kompozisyon ve resim yarışması ile atış yarışmalarında dereceye giren polislere ödülleri ve madalyaları verildi.
Resmi geçit ile birlikte tören sona ererken, Kırşehir Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden olaşan bando takım gösterisi ve Emniyet Müdürlüğü birimlerinin kortej geçişi vatandaşları duygulandırdı. Korteje katılan polislerin silahlarının ucunu süsleyen karanfiller dikkat çekti.
– KIRŞEHİR’DE TÜFEKLER ÇİÇEK AÇTI
– KIRŞEHİR EMNİYETİ, TEŞKİLATIN 168. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI
– İL EMNİYET MÜDÜRÜ MUSTAFA İNCEBAY:
-“ARTIK HANGİ HİZMETLERİN SUNULDUĞU DEĞİL, HİZMETLERİN NASIL SUNULDUĞU İLGİ ODAĞI HALİNE GELMİŞTİR”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir